Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Як виглядатиме меморіал Героїв України у Львові (ВІЗУАЛІЗАЦІЯ)

У Львові оголосили переможців архітектурного конкурсу на найкращий проєкт Меморіального комплексу військових поховань Героїв України.
Фрагменти

Як зростає сектор виробництва зброї в Україні і що його гальмує, — Reuters

Після початку повномасштабної війни виникли сотні українських підприємств, що виробляють зброю і військову техніку. Деякі з них насилу фінансують виробництво, і всі бояться стати мішенню для російських ракетних ударів, що посилюються.
Фрагменти

"Це наше найбільше природне багатство". Чому важливо зберігати степ і чим він цінніший за ліс

За останні 10 років більша частина територій степової Дніпропетровщини активно перетворюється на ліс. Ділянки засаджують деревами, які знищують екологію: блокують накопичення гумусу, з якого надалі утворюється чорнозем.
Фрагменти

В Україні перевірятимуть ґрунти в постраждалих від війни регіонах: як долучитися фермерам

Сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів унаслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Фрагменти

Україна розширює програму далекобійних БПЛА, її супердрони можуть досягати навіть Сибіру, — The Economist

Україна ігнорує застереження США щодо використання ударних безпілотників на території Росії та продовжує виготовляти супердрони, які вже можуть досягати цілей у Сибіру − за 3000 км від її кордонів.
Фрагменти

Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли активістів Майдану з боку "Беркута" як оперативник Служби, — розслідування

Генерал СБУ Ілля Вітюк знімав на відео, як спецпризначенці "Беркуту" під час Революції гідності у лютому 2024 року розстрілювали протестувальників на вулиці Інститутській.
Фрагменти

Сили оборони вперше знищили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 (ФОТО, ВІДЕО)

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22.
Фрагменти

Сирському представили нову бойову машину українського виробництва (ФОТО, ВІДЕО)

Головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському представили новітні зразки української військової техніки: модернізовану бойову машину піхоти БМП-1ТС з українським модулем “Спис-Синтез”, бронемашину Oncilla та іншу техніку.
Фрагменти

Потужності українського ОПК простоюють: які шляхи виходу шукають експерти, виробники та уряд

Виробничі спроможності нашого ОПК значно перевищують купівельні спроможності держбюджету. Експерти, виробники та уряд шукають шляхи виходу з цієї ситуації.
Фрагменти

ППО для України: як рухається процес і що нададуть партнери

Після руйнівних обстрілів енергетичної інфраструктури, нестачі ракет-перехоплювачів та постійних атак росіян на прифронтові міста Україна терміново звернулася до партнерів з проханням посилити її ППО. Texty.org.ua зібрали інформацію про те, як рухається процес і чи є конкретні домовленості.

Підтримайте нас