Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Справи Майдану: двох екскомандирів "Беркуту" судитимуть за спроби знищити докази вбивств активістів

Прокурори скерували до суду обвинувальні акти щодо двох колишніх командирів полку та спецроти ПМОП "Беркут", які під час Революції гідності організували вивезення та знищення табельної вогнепальної зброї, з якої розстрілювали учасників протесту.
Фрагменти

Обстріли енергосистеми 8 травня: які об'єкти атакувала Росія (КАРТА)

Росія продовжує бити по енергетиці України. Texty.org.ua візуалізували на основі інформації з відкритих джерел обстріли об'єктів, які були під ударом ворожих ракет та безпілотників 8 травня.
Фрагменти

День праці та 9 травня впали до мінімуму. Які свята найбільш популярні серед українців, — дослідження

Найменш популярними святами серед українців є День праці 1 травня та День перемоги 9 травня. Найпопулярнішими впродовж понад 10 років залишаються Різдво та Великдень.
Фрагменти

Росія виграє глобальну інформаційну війну, — RUSI

Останніми роками Росія тихо розширює свою діяльність і інвестує значні кошти в свої операції на Глобальному Півдні, досягаючи тривожних успіхів. Про це для лондонського аналітичного центру RUSI пише Домінік Пресл — науковий співробітник Асоціації міжнародних справ у Празі, який зосереджується на дезінформації, стратегічній комунікації та пропаганді. Texty.org.ua публікують переклад матеріалу.
Фрагменти

Що ховають від українських громадян напіввідкриті двері парламенту (ПОГЛЯД)

Співкоординатор "Простору свободи" Тарас Шамайда вважає, що допущення обмеженої кількості журналістів до засідань парламенту не означає його відкритості навіть за мірками воєнного часу. Texty.org.ua публікують точку зору громадського активіста.
Фрагменти

Яка стратегія потрібна Україні для поліпшення на фронті. Воєнні експерти зі США окреслюють ключові кроки

Позиція України похмура, але якщо Київ і його американські та європейські союзники діятимуть рішуче зараз і пропрацюють правильну стратегію, Україна все ще може перемогти.
Фрагменти

Відео дня. Як спецпідрозділ Kraken обороняє Часів Яр

Спеціальний підрозділ Головного управління розвідки Kraken показав, як відбувається оборона міста Часів Яр в умовах постійних штурмів росіян.
Фрагменти

15 новобранців на одного інструктора. Як у ЗСУ зривають бойову підготовку мобілізованих

Волонтер Роман Донік, який опікується навчанням військових, пише про те, що управління підготовки не підготувалося до прийому людей з ТЦК та повністю зриває базову військову підготовку (БЗВП) для новобранців. Нижче Texty.org.ua публікують дещо скорочену й адаптовану пряму мову Доніка.
Фрагменти

Що варто знати про важливі зміни у проведенні ВЛК та визначенні придатності військових

У травні набувають чинності важливі зміни, які стосуються визначення придатності-непридатності до служби, а також ВЛК. Ці зміни вводяться так званим законом про мобілізацію й оновленим 402 Наказом МОУ. Юристка й аналітик ГО Правозахисний центр для військових "Принцип" у колонці на УП проаналізували, що вийшло в результаті. Texty.org.ua публікують головні висновки експертів.
Фрагменти

Масована атака 8 травня: які регіони та об’єкти опинилися під ударом росіян

У ніч на 8 травня 2024 року війська РФ завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів та ударними БпЛА типу "Шахед".

Підтримайте нас