Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Україна розширює програму далекобійних БПЛА, її супердрони можуть досягати навіть Сибіру, — The Economist

Україна ігнорує застереження США щодо використання ударних безпілотників на території Росії та продовжує виготовляти супердрони, які вже можуть досягати цілей у Сибіру − за 3000 км від її кордонів.
Фрагменти

Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли активістів Майдану з боку "Беркута" як оперативник Служби, — розслідування

Генерал СБУ Ілля Вітюк знімав на відео, як спецпризначенці "Беркуту" під час Революції гідності у лютому 2024 року розстрілювали протестувальників на вулиці Інститутській.
Фрагменти

Сили оборони вперше знищили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 (ФОТО, ВІДЕО)

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22.
Фрагменти

Сирському представили нову бойову машину українського виробництва (ФОТО, ВІДЕО)

Головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському представили новітні зразки української військової техніки: модернізовану бойову машину піхоти БМП-1ТС з українським модулем “Спис-Синтез”, бронемашину Oncilla та іншу техніку.
Фрагменти

Потужності українського ОПК простоюють: який вихід

Виробничі спроможності нашого ОПК значно перевищують купівельні спроможності держбюджету. Експерти, виробники та уряд шукають шляхи виходу з цієї ситуації.
Фрагменти

ППО для України: як рухається процес і що нададуть партнери

Після руйнівних обстрілів енергетичної інфраструктури, нестачі ракет-перехоплювачів та постійних атак росіян на прифронтові міста Україна терміново звернулася до партнерів з проханням посилити її ППО. Texty.org.ua зібрали інформацію про те, як рухається процес і чи є конкретні домовленості.
Фрагменти

Удар по окупованому Джанкою. У розвідці оприлюднили перелік знищених цілей

Головне управління розвідки України оприлюднило дані про втрати ворога внаслідок удару по аеродрому у тимчасово окупованому Джанкою.
Фрагменти

Чому квітневі зливи стають інтенсивнішими: пояснює дослідник опадів

Дослідник в галузі метеорології з Університету Редінга Роб Томпсон на сторінках The Conversation пояснює таке явище, як квітневі зливи і розповідає, як на них впливає зміна клімату. Texty.org.ua публікують переклад матеріалу.
Фрагменти

Фото дня. Снігові намети: як виглядає квітневий Піп Іван

Одну з найвищих вершин українських Карпат продовжує засипати снігом. Фото всуціль засніженої гори показали у Чорногірському гірському пошуково-рятувальному пості.
Фрагменти

Допомога Україні від США. Байден підтримав законопроєкт Джонсона: які зміни та шанси на затвердження

Президент США Джо Байден підтримав законопроєкт про допомогу Україні, який підготувала Палата представників Конгресу США і який було оприлюднено у середу 17-го квітня.

Підтримайте нас