Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Макрон-яструб шукає країни-однодумці для протидії РФ. Що це означає для Британії, – Едвард Лукас

Після багатьох років наївності, новоявлене завзяття французького президента у протистоянні з Путіним можна тільки вітати, пише британський журналіст і публіцист Едвард Лукас у виданні The Times.
Фрагменти

Реставрація Братських келій. Держінспекція архітектури оштрафувала Могилянку

Державна інспекція архітектури та містобудування України оштрафувала замовника реставраційних робіт Братського монастирі – Національний університет "Києво-Могилянська академія" – на 90,8 тис. гривень.
Фрагменти

Головне про "Циркон". Defense Express розвіяв міфи про найновішу російську ракету

Успішне збиття над Києвом вдень 25 березня двох російських ракет ЗМ22 «Циркон» дозволило українським фахівцям знайти відповіді на головні питання щодо цієї ракети.
Фрагменти

У Львові обрали найкращий проєкт міського простору з памʼятником Коновальцю (ФОТО)

У Львові завершився архітектурний конкурс на найкращий проєкт громадського простору з памʼятником Євгену Коновальцю.
Фрагменти

Росія може готувати масштабний наступ у цьому році: що на це вказує, — Мік Раян

Військовий аналітик Мік Раян у своєму блозі опублікував припущення і найгірший сценарій того, як може розвиватися російська стратегія в Україні протягом 2024 року. Texty.org.ua публікують ключові висновки експерта.
Фрагменти

Як "Ісламська держава" повстала з попелу, щоб напасти на Москву

Старший науковий співробітник кафедри воєнних досліджень Королівського коледжу в Лондоні, автор книжки "Довга війна – внутрішня історія Америки в Афганістані" Девід Лойн написав на сторінках The Spectator про відродження "Ісламської держави" у контексті теракту в Підмосков'ї. Texty.org.ua публікують переклад статті.
Фрагменти

Довічне з конфіскацією за привласнення державних функцій. Реакція на "законопроєктну провокацію" Безуглої та Третьякової

Депутатки від "Слуги народу" Галина Третьякова та Мар’яна Безугла внесли законопроєкт про довічне позбавлення волі за привласнення державних функцій, зокрема представлення України на міжнародних заходах, перед уповноваженими особами іноземних держав, міжнародних організацій, у тому числі за допомогою листування, телефонних розмов без надання на те повноважень та погоджень.
Фрагменти

Ціль — газосховище. Як летіли "шахеди" і ракети під час масованих атак 23–24 березня (КАРТА)

Texty.org.ua позначили на карті приблизний маршрут російських ударних дронів, балістичних цілей та крилатих і керованих ракет під час масованих атак 23–24 березня, візуалізувавши інформацію, надану телеграм-каналом war_monitor.
Фрагменти

Московський терор. Тімоті Снайдер про фейкові та реальні загрози для Росії

Американський історик і великий друг України Тімоті Снайдер написав колонку після теракту в Підмосков'ї, в якій окреслив, як російська пропаганда за кордоном намагається протягнути абсурдний "український слід" у цій історії і як одержимість Путіна знищенням України грає проти російського диктатора. Texty.org.ua публікують переклад матеріалу.

Підтримайте нас