Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Як гарантовано потрапити через рекрутинг в обраний підрозділ ЗСУ на обрану посаду

Платформа з працевлаштування Lobby X, яка займається військовим рекрутингом, пояснила, як гарантовано потрапити на службу в обраний підрозділ ЗСУ на обрану посаду для цивільних.
Фрагменти

Китай "обрав сторону" і більше не може претендувати на нейтралітет у війні РФ проти України, — посол США при НАТО

Посол США при НАТО Джуліанна Сміт заявила, що Китай допомагає Росії досягти своїх воєнних цілей в Україні, продовжуючи продавати такі товари, як технології безпілотників або порохові компоненти.
Фрагменти

Черги, паніка, блокування. Що відбувається у паспортних сервісах у Польщі

Біля паспортних столів для українців по всій Варшаві збираються натовпи людей. Вони хочуть забрати свої документи або подати заяви до того, як набудуть чинності нові правила мобілізації. В одному з пунктів видачі паспортів втрутилася поліція.
Фрагменти

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП взяли під варту без права застави (ФОТО)

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту.
Фрагменти

Битва за Чаcів Яр: як українські воїни тримають оборону міста. Репортаж WSJ (КАРТА)

Американське видання The Wall Street Journal опублікувало репортаж з Часового Яру. Texty.org.ua переказують ключові фрагменти матеріалу.
Фрагменти

Бійці 225-го батальйону отримали велику партію бронемашин "Козак" (ФОТО)

Воїни 225-го окремого штурмового батальйону Збройних Сил України отримали 15 бронеавтомобілів «Козак-2М1» та 25 «Козак-5» виробництва ПАТ «Науково-виробниче об’єднання «Практика».
Фрагменти

Як залучати більше людей в армію, — The Economist

В Європі знову обговорюють обов'язкову військову службу, пише The Economist, аналізуючи мобілізаційні підходи у різних країнах. Texty.org.ua переказують основне зі статті.
Фрагменти

Розпорядження МЗС про зупинку консульських послуг — "напівзаконне". Комітет ВР з нацбезпеки хоче роз’яснень

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та розвідки може викликати представників Міністерства закордонних справ для роз’яснення розпорядження про призупинення надання консульських послуг для чоловіків за кордоном.
Фрагменти

Смерть мобілізованого з епілепсією на Закарпатті. Чому це велика проблема у ще більшій проблемі з мобілізацією

Уповноважений Верховної Ради з прав з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що мобілізованого чоловіка із Закарпаття, який помер дорогою до навчального центру, було визнано придатним до військової служби.

Підтримайте нас