Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Матеріал Texty.org.ua «Украдені скарби» став фіналістом премії European Press Prize

Дата-проєкт Texty.org.ua «Украдені скарби» увійшов до списку фіналістів престижної премії European Press Prize. Цьогоріч конкурсна комісія розглянула 800 заявок від учасників із понад 40 європейських країн.
Фрагменти

Як виглядатиме меморіал Героїв України у Львові (ВІЗУАЛІЗАЦІЯ)

У Львові оголосили переможців архітектурного конкурсу на найкращий проєкт Меморіального комплексу військових поховань Героїв України.
Фрагменти

Як зростає сектор виробництва зброї в Україні і що його гальмує, — Reuters

Після початку повномасштабної війни виникли сотні українських підприємств, що виробляють зброю і військову техніку. Деякі з них насилу фінансують виробництво, і всі бояться стати мішенню для російських ракетних ударів, що посилюються.
Фрагменти

"Це наше найбільше природне багатство". Чому важливо зберігати степ і чим він цінніший за ліс

За останні 10 років більша частина територій степової Дніпропетровщини активно перетворюється на ліс. Ділянки засаджують деревами, які знищують екологію: блокують накопичення гумусу, з якого надалі утворюється чорнозем.
Фрагменти

В Україні перевірятимуть ґрунти в постраждалих від війни регіонах: як долучитися фермерам

Сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів унаслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Фрагменти

Україна розширює програму далекобійних БПЛА, її супердрони можуть досягати навіть Сибіру, — The Economist

Україна ігнорує застереження США щодо використання ударних безпілотників на території Росії та продовжує виготовляти супердрони, які вже можуть досягати цілей у Сибіру − за 3000 км від її кордонів.
Фрагменти

Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли активістів Майдану з боку "Беркута" як оперативник Служби, — розслідування

Генерал СБУ Ілля Вітюк знімав на відео, як спецпризначенці "Беркуту" під час Революції гідності у лютому 2024 року розстрілювали протестувальників на вулиці Інститутській.
Фрагменти

Сили оборони вперше знищили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 (ФОТО, ВІДЕО)

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22.
Фрагменти

Сирському представили нову бойову машину українського виробництва (ФОТО, ВІДЕО)

Головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському представили новітні зразки української військової техніки: модернізовану бойову машину піхоти БМП-1ТС з українським модулем “Спис-Синтез”, бронемашину Oncilla та іншу техніку.

Підтримайте нас