Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Потужності українського ОПК простоюють: який вихід

Виробничі спроможності нашого ОПК значно перевищують купівельні спроможності держбюджету. Експерти, виробники та уряд шукають шляхи виходу з цієї ситуації.
Фрагменти

ППО для України: як рухається процес і що нададуть партнери

Після руйнівних обстрілів енергетичної інфраструктури, нестачі ракет-перехоплювачів та постійних атак росіян на прифронтові міста Україна терміново звернулася до партнерів з проханням посилити її ППО. Texty.org.ua зібрали інформацію про те, як рухається процес і чи є конкретні домовленості.
Фрагменти

Удар по окупованому Джанкою. У розвідці оприлюднили перелік знищених цілей

Головне управління розвідки України оприлюднило дані про втрати ворога внаслідок удару по аеродрому у тимчасово окупованому Джанкою.
Фрагменти

Чому квітневі зливи стають інтенсивнішими: пояснює дослідник опадів

Дослідник в галузі метеорології з Університету Редінга Роб Томпсон на сторінках The Conversation пояснює таке явище, як квітневі зливи і розповідає, як на них впливає зміна клімату. Texty.org.ua публікують переклад матеріалу.
Фрагменти

Фото дня. Снігові намети: як виглядає квітневий Піп Іван

Одну з найвищих вершин українських Карпат продовжує засипати снігом. Фото всуціль засніженої гори показали у Чорногірському гірському пошуково-рятувальному пості.
Фрагменти

Допомога Україні від США. Байден підтримав законопроєкт Джонсона: які зміни та шанси на затвердження

Президент США Джо Байден підтримав законопроєкт про допомогу Україні, який підготувала Палата представників Конгресу США і який було оприлюднено у середу 17-го квітня.
Фрагменти

Росії не місце в Раді Безпеки ООН. Кислиця звернувся до генсека ООН після обстрілу Чернігова (ЗАЯВА)

Бездіяльність щодо нелегітимної присутності Росії в Раді Безпеки ООН — неприпустима, оскільки ця країна продовжує вчиняти терористичні акти проти цивільних осіб в Україні.
Фрагменти

Три «Іскандери» по Чернігову. Свідчення очевидиці ракетного удару

17 квітня, близько дев’ятої ранку, через десять хвилин після оголошення повітряної тривоги, чернігівці почули вибухи. Три одразу. Ракети «Іскандер» прилетіли в приміщення готелю, що неподалік «Чернігівської політехніки».У шістнадцяти будинках навколо повилітали вікна, двері. Постраждала Чернігівська районна лікарня, приміщення університету.Станом на ранок 18 квітня від ракетного удару загинуло 18 осіб, 77 поранені. Останніх постраждалих з-під завалів дістали цього дня о п’ятій ранку. Подробиці про загиблих і поранених на місці удару не розголошуються.
Фрагменти

Британський аналітик спрогнозував, коли та за якої умови покращиться ситуація на фронті

Україні треба протриматися пів року у протистоянні з Росією, щоб переломити ситуацію на полі бою, яка поки складається «на користь окупантів». Це станеться за умови, якщо союзники, зокрема США, постачатимуть зброю для ЗСУ.
Фрагменти

Експорт Китаю до Росії впав уперше за майже два роки, — Bloomberg

Китайський експорт до Росії впав у березні, що стало першим падінням у річному обчисленні з середини 2022 року, на тлі зростаючих погроз США застосувати санкції проти Пекіна, якщо товари сприятимуть російській агресії в Україні.

Підтримайте нас