Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Росія за місяць збудувала понад 100 км фортифікацій на узбережжі Чорного моря (ФОТО)

На тимчасово окупованому півдні України росіяни розбудовують мережу інженерно-фортифікаційних споруд. Лише за місяць на чорноморському узбережжі окупованих територій Криму та Херсонщини зведено понад 100 км фортифікацій.
Фрагменти

Чому Росія неодмінно програє в Україні: пояснює китайський експерт

Росія зазнає неминучої поразки в Україні, попри нинішню перевагу. Запорукою цього є кілька фундаментальних чинників. Таку думку висловив професор Пекінського університету, експерт з питань Росії Фен Юйцзюнь на сторінках журналу The Economist. Texty.org.ua переказують ключові висновки китайського аналітика.
Фрагменти

Російські окупанти застосували танк із новим "мангалом" під час штурму (ФОТО)

Під час бронетанкового штурму українських позицій поблизу Красногорівки на Донеччині російські окупанти застосували танк із металевим навісом і РЕБ для захисту від дронів.
Фрагменти

Том Купер про слабкість Заходу, атаку РФ на Трипільську ТЕС та ситуацію на фронті

У свіжому звіті військовий аналітик Том Купер ганить західних некомпетентних політиків та військових, аналізує російські удари по українській енергетиці та описує оперативну ситуацію на фронті.
Фрагменти

Чому американські літаки захищали Ізраїль, але не Україну, — Енн Епплбом

"У подіях останніх днів є уроки для інших країн", — пише у колонці для The Atlantic польсько-американська історикиня, лауреатка Пулітцерівської премії Енн Епплбом. Texty.org.ua публікують перекладений матеріал.
Фрагменти

Надійна альтернатива РЕБ. Дробовики ефективно знищують ворожі FPV-дрони: досвід, який варто поширити

Часто засоби РЕБ не можуть посадити ворожі FPV і тоді на допомогу приходить стара перевірена стрілецька зброя — дробовики 12 калібру. Як до цього прийшли, як працюють антидронові рушниці і як воно — збивати дрони з дробовиків у бойових умовах — розповів в інтервю Армія Inform інструктор окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша. Texty.org.ua переказують основне.
Фрагменти

Мобілізаційний закон жодним чином не сприятиме ані мобілізації, ані перемозі (ПОГЛЯД)

Урядовий закон про мобілізацію, ухвалений парламентом 11 квітня, є відверто слабким документом. Таку думку в колонці УП висловила керівниця напряму національної аналітики Центру спільних дій Оксана Заболотна. Texty.org.ua публікують ключові висновки експертки.
Фрагменти

Як українська журналістика задає тренди в світі

Редакція Texty.org.ua взяла участь у конференції SKUP — найбільшій події року для журналістів-розслідувачів у Норвегії. Керівниця напряму журналістики даних Євгенія Дроздова за підсумками події розповідає, куди рухаються світові медіа і як українська журналістика задає тренди.
Фрагменти

Має зайняти нішу "Ланцета". Зеленському представили новий український дрон (ФОТО)

У День працівника оборонно-промислового комплексу президенту Володимиру Зеленському представили нову модель баражувального боєприпасу, що зможе уражати об’єкти на оперативно-тактичній глибині у 100+ кілометрів.
Фрагменти

Повінь у Росії підійшла до Кургана, вода зруйнувала кілька мостів (ФОТО, ВІДЕО)

У Росії тривають масштабні паводки: вони почалися в Орську, захопили Оренбург і вже дійшли до Кемеровської, Томської та Курганської областей. У місті Томськ розмило насипну дамбу, у Курганській області змило два мости. Рівень води продовжує зростати, під загрозою затоплення опинилися ще кілька регіонів РФ.

Підтримайте нас