Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

Польська депутатка поширює інфу з проросійського тг-каналу. Навряд чи свідомо, але так працює російська пропаганда

Цього тижня одна з рекомендацій Reels у Фейсбуці була про нібито участь фірм з німецьким капіталом у російській відбудові окупованого Маріуполя. Коротке відео польською мовою запостив аккаунт депутатки Сейму Польщі Йоанни Ліхоцької, яка є досить відомою представницею політичної сили “Право і Справедливість” та кандидаткою до Європейського парламенту.
Фрагменти

В Україні створили окопний РЕБ у двох модифікаціях. Як PARASOL глушить дрони (ВІДЕО)

Сили оборони отримали окопний РЕБ PARASOL від учасника кластера Brave1, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
Фрагменти

Україна вийшла на довоєнні показники експорту: які товари та країни в топах

Україна експортувала у квітні 2024 року 13 мільйонів 130 тисяч 506,2 т товарів. Це найбільший за обсягами експорт за період широкомасштабного вторгнення. Так, у лютому 2022 року цей показник становив 12,8 млн тонн.
Фрагменти

Посилення наступу окупантів. Росіяни прагнуть прорвати лінію фронту до прибуття допомоги США — NYT

Росія намагається розширити свій наступ на Сході до того, як Київ отримає допомогу США. Обмежена у ресурсах Україна змушена відступати, щоб зберегти особовий склад.
Фрагменти

У Києві оформили права на голубник, щоб заволодіти землею для будівництва ЖК (ФОТО)

У Києві оформили право власності на голубник, щоб привласнити комунальну землю й збудувати житловий комплекс. Прокуратура через суд вимагає знести «нерухомість».
Фрагменти

Масові протести у Грузії: силовики розганяють людей і побили лідерів опозиції (ВІДЕО)

Голову найбільшої опозиційної партії Грузії "Єдиний національний рух" Левана Хабеішвілі та лідера політичного об'єднання "Громадяни" Алеко Елісашвілі побили силовики на акції протесту проти закону про "іноагентів".
Фрагменти

Під ударами — енергетика та залізниця. Які об'єкти атакувала Росія 19, 25 і 27 квітня (КАРТА)

Texty.org.ua візуалізували на основі інформації з відкритих джерел обстріли енергосистеми та залізничної інфраструктури, які росіяни здійснили 19, 25 і 27 квітня.
Фрагменти

Ситуація на фронті є найгіршою з березня 2022 року, — військовий аналітик

Польський військовий аналітик, засновник Rochan Consulting Конрад Музика у треді в мережі X аналізує поточну ситуацію на фронті. Texty.org.ua публікують переклад висновків експерта.

Підтримайте нас