Фрагменти

Тексти у цьому розділі відрізняються від новин хоча б тим, що містять забагато оціночних суджень
Фрагменти

5 чорних лебедів для виборів у США. Які несподівані події можуть вплинути на президентські перегони

Американське видання The Hill наводить п'ять несподіваних подій, які можуть істотно вплинути на президентські перегони у США та результати виборів у листопаді 2024 року. Texty.org.ua переказують основне зі статті.
Фрагменти

"Критична фаза війни настане в найближчі два місяці". Інтерв'ю генерала Павлюка журналу The Economist

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк дав інтерв'ю британському журналу The Economist. Texty.org.ua публікують незначно скорочений переклад матеріалу.
Фрагменти

Фейковий сайт WP та інші "двійники". Як працює мережа російської дезінформації під назвою Doppelganger

Пов'язана з Кремлем мережа під назвою Doppelganger ("Двійник") використовує підроблені версії справжніх новинних сайтів для просування дезінформації в США.
Фрагменти

На Харківщини почалася активізація російських військ (КАРТА)

Моніторинговий проєкт Deep State повідомляє про активізацію російських військ у Харківській області. Зокрема, почалися щільні обстріли різними засобами вогневого ураження прикордонних населених пунктів Харківщини. Наразі обстріли продовжуються, зокрема, в районі міста Вовчанськ. Також активно застосовуються системи РЕБ та БПЛА.
Фрагменти

Як влада зриває співпрацю із західними партнерами. Абсурдна історія з візитом німецької міністерки і звільненням Кубракова

Федеральна міністерка Німеччини з економічного співробітництва та розвитку Свенья Шульце у четвер, 9 травня, прибула до Києва, де в неї була запланована зустріч з Олександром Кубраковим. Однак одразу після її приїзду його звільнили з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.
Фрагменти

Ліберальний міжнародний порядок поволі руйнується. Його крах може бути раптовим і незворотнім, — The Economist

Міжнародний порядок, який керував світовою економікою з часів Другої світової війни, руйнувався роками та сьогодні близький до краху. Таку тривожну тенденцію описує британський журнал The Economist. Texty.org.ua публікують ключові фрагменти матеріалу.
Фрагменти

Мобілізація засуджених: скільки їх можна залучити до війська

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що із закладів пенітенціарної системи можна було б мобілізувати від 10 до 20 тисяч засуджених, насамперед тому, що в Україні переповнені установи виконання покарань.
Фрагменти

Пентагон і SpaceX знайшли спосіб, як блокувати російським військовим Starlink

Представникам Пентагону, які співпрацюють з компанією SpaceX Ілона Маска, вдалося припинити несанкціоноване використання російськими військовими інтернет-терміналів Starlink у війні проти України.
Фрагменти

Відео дня. Дуже професійна робота: батальйон К-2 розбиває механізовані колони окупантів

Батальйон К2 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ виклав на своїй ютуб-сторінці відео про те, як він тримає оборону на сіверському напрямку, де у квітні 2024 року російські війська значно посилили свої атаки.

Підтримайте нас