Статті

Переважна більшість статей – нашого власного виробництва. Щоправда, є трохи перекладів
Статті

Крикни, Прісько, ти дурніша! Чому віртуальна речниця МЗС — це погана ідея

Пресцентр МЗС України з гордістю повідомив про те, що міністерство “вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ”.Віртуальну представницю Міністерства закордонних справ із консульських питань звати Вікторія Ші. Бо Вікторія — це перемога, пишуть у пресрелізі. Прототип Вікторії — реальна українська співачка та інфлюенсерка Розалі Номбре, яку оцифрувала і відзняла “команда проєкту”.
Статті

Дрони йдуть на таран. Як розвивається тактика використання безпілотників в Україні

Замість випадкових зіткнень між дронами в українському небі сьогодні дедалі частіше відбуваються цілеспрямовані ворожі тарани і перехоплення, коли маленькі квадрокоптери атакують великі бомбардувальники.
Статті

НАП і життя в “учебках”. Як за сотні кілометрів від фронту бійці потрапили під справжнє бомбардування

Texty.org.ua продовжують публікацію фрагментів майбутньої книжки “Усе на три літери” бійця ЗСУ і журналіста Дмитра Крапивенка. Перший розділ “Бог” про ставлення до віри та релігії на фронті можна прочитати за посиланням. У другому уривку “РАО” Дмитро пише про військове майно. Третя розповідь “А.У.Є.!” про строкатий склад людей на фронті, зокрема тих, які мали колись проблеми із законом. У четвертому фрагменті “Дід” Дмитро розповідає про “олдскульних” солдатів. П’ята історія присвячена командно-спостережному пункту. Сьогоднішня розповідь про навчальний артилерійський полк.
Статті

Ми полюємо за технікою, ворог — за піхотою. Як рекрутують, навчають і воюють у батальйоні безпілотників “Ахіллес”

“Ми високотехнологічний підрозділ і не можемо собі дозволити втрачати ні людей, ні засоби, яких не так багато, через те, що особовий склад був недостатньо навчений”, — каже Янгрр, головний сержант батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів (БУБпАК) “Ахіллес” 92-ї окремої штурмової бригади.
Статті

У США “демократи купили спікера”. Моніторинг росЗМІ за 15–21 квітня 2024 року

Минулого тижня російські медіа багато писали, що Україна не здатна перемогти Росію. І що навіть ухвалення Конгресом США закону про допомогу Україні не змінить ситуацію. Для пропаганди виділення мільярдів доларів допомоги Києву є доказом програшу України й свідчить про те, що Америка намагається у швидкому режимі врятувати Україну, яка рухається в прірву. А саме голосування — наслідок корупції в Конгресі, адже спікер Палати представників Майкл Джонсон розжився родовищем сланцевого газу в обмін на те, що поставив законопроєкт на голосування. Також пропаганда писала про інтерв’ю Такера Карлсона із засновником телеграму й соцмережі “ВКонтакте” Павлом Дуровим. І поширювала лише ті заяви, які шкодять репутації США.Read in EnglishЧитайте про це та інше в новому випуску нашого моніторингу російських державних ЗМІ та маніпулятивних сайтів, які прицільно поширюють російську дезу.
Статті

Хайп, а не мобілізація. Замість ефективної організації процесу влада розпалює ворожнечу між українцями

Україна відчайдушно потребує мобілізації. “Людей не вистачає” — ці слова звучать рефреном у розмові будь із ким, хто зараз на фронті. Починаючи з літа 2023 року українська влада бачить два завдання, які не можна вирішити одночасно.
Статті

Секрети британської освіти. Записки українки, яка викладає в британській школі

Надія Майбогіна, яка працює аналітиком і викладає фінанси в британській школі, а також має значний досвід роботи в українській освіті, ділиться на своїй Facebook-сторінці детальними спостереженнями про те, як влаштована британська освіта.
Статті

Білоруська влада готує дітей до війни з країнами ЄС

У сиротинцях, школах і таборах військові вчать дітей поводитися зі зброєю. У телеграм-каналах військових бригад пояснюють, хто вороги: Польща і країни Балтії.Read in English
Статті

“КСП”. Як влаштований командно-спостережний пункт — Пентагон тактичної ланки, МАФ, кінотеатр і турфірма водночас

Texty.org.ua продовжують публікацію фрагментів майбутньої книжки “Усе на три літери” бійця ЗСУ і журналіста Дмитра Крапивенка. Перший розділ “Бог” про ставлення до віри та релігії на фронті можна прочитати за посиланням. У другому уривку “РАО” Дмитро пише про військове майно. Третя розповідь “А.У.Є.!” про строкатий склад людей на фронті, зокрема тих, що мали колись проблеми із законом. У четвертому фрагменті “Дід” Дмитро розповідає про “олдскульних” солдатів. Сьогоднішня, п’ята історія присвячена командно-спостережному пункту.
Статті

Дробовики проти дронів. Провести випробування й у разі позитивного результату поширити на всі бойові частини Сил оборони

Уявімо, що в структурі МО чи Генштабу є люди, які відповідають за пошук і швидке впровадження в ЗСУ рішень, що бережуть життя, збільшують потенціал наших військ і взагалі реагують на поточні виклики. Отже, що вони мають зробити, коли бачать, що ворог нарощує використання дронів (а це стало видно минулої осені)?

Підтримайте нас