Уряд, за даними ЗМІ, звільняє голову Луганської ОДА - але там про це не знають

Кабінет міністрів погодив проект указу про звільнення очільника Луганської обласної державної адміністрації Юрія Гарбуза, повідомило видання Liga.net з посиланням на міністра спорту Ігоря Жданова. Водночас в самій Луганській ОДА не отримували відповідного повідомлення від уряду.

За словами заступника Гарбуза Юрія Клименка, офіційно Облдержадміністрація не отримувала жодного сповіщення від уряду про звільнення Гарбуза, - передає Громадське.

Також у коментарі UA:Донбас Клименко додав, що у разі звільнення Гарбуза, виконувати його обов’язки тимчасово буде перший заступник, нині це Сергій Філь.

Людмила Долгановська, колишня речниця очільника Луганської області, яка досі працює в ОДА, наголосила в коментарі Громадському, що остаточно погоджувати звільнення керівників Обласних держадміністрацій має президент спеціальним указом. Сам Гарбуз, за словами Долгановської, зараз перебуває у відпустці та інформацію про його можливе звільнення не коментував.

За інформацією Liga.net, окрім Гарбуза уряд погодив також проекти указів про звільнення ще трьох очільників ОДА — Київської, Чернівецької та Черкаської. Очільника Київщини Олександра Горгана може замінити звільнений у 2015 році екс-керівник київської поліції Олександр Терещук.

Юрій Гарбуз очолив Луганську обласну державну адміністрацію 29 квітня 2016 року. Про його звільнення почали говорити чи не одразу після призначення на посаду, проте Гарбуз пропрацював головою ОДА довше за своїх попередників.

На Луганщині Гарбуза жартома кличуть «Мауглі», бо в одному з інтерв’ю він розповів журналістам, як три роки жив у землянці в лісі, вигодовуючи дитинчат вбитої ним вовчиці.

До призначення керівником області Юрій Гарбуз був відомий як власник «Козачого кінного театру», мав тісні зв’язки з ростовським козацтвом. За часів Януковича Гарбуз був головою Міловської райдержадміністрації та обрався до Ради з фракції БПП.

Мешканці Луганщини стверджують, що низка родичів Гарбуза має російське громадянство та має власність і бізнес в Росії.

луганщина курйоз гарбуз

Знак гривні
Знак гривні