Куди в Росії прилітали безпілотники і ракети 12–17 травня (КАРТА, ВІДЕО)

Тривають українські удари по російському нафтопереробному та військово-промисловому комплексу, а також енергетичних об’єктах. Texty.org.ua зібрали з відкритих джерел дані про повітряні атаки по об'єктах РФ за останній тиждень — та візуалізували місця влучань на карті.

Атаки на військові об'єкти РФ

15 травня на військовому аеродромі “Бельбек” в окупованому Криму палала велика пожежа після ракетної атаки — і це був в усіх сенсах найяскравіший удар за тиждень. Опісля OSINT-аналітик Крістіан Тріберт з The New York Times опублікував знімки з супутника Maxar, на яких видно два знищені літаки МіГ-31, один Су-27 та пошкоджений МіГ-29. Від удару згоріло сховище пального неподалік злітно-посадкової смуги авіабази.

Вибухи в районі авіабази “Бельбек” (обережно, ненормативна лексика):

Прилітало й по об’єктах військової промисловості РФ. 12 травня БПЛА атакували Новолипецький металургійний комбінат, який виробляє ракети, артилерію та безпілотники для війни проти України. А 16 травня зазнало влучання оборонне підприємство "Базальт" в місті Тула. Цей завод виготовляє зброю та боєприпаси для сухопутних і повітряних сил, а також російського морського флоту.

Раніше Texty.org.ua вже писали про об'єкти, які атакували безпілотники від початку року на території РФ.

карта1

Атаки на нафтову промисловість та енергетику

12 травня ударні дрони били по Волгоградському НПЗ — це одне із найбільших в РФ за обсягами переробки нафти підприємств. Цієї ж ночі БПЛА спалили нафтобазу в Людиново Калузької області.

Вже наступного дня запалала електропідстанція “Єлецька” потужністю 500 кВт в селі Станово Липецької області. Удар підтвердив губернатор Ігор Артамонов, який запевнив, що пожежу на підстанції ліквідували.

Нафтобаза "Осколнефтеснаб" в місті Старий Оскол також постраждала 13 травня. Це найбільша паливна база в Бєлгородській області.

14 травня ударні БПЛА спалили цистерни з паливом на залізничній станції “Котлубань” у Волгоградській області. Загалом з рейок зійшли дев'ять вагонів потяга, а росіяни довго гасили пожежу.

Наслідки атаки на потяг з пальним на станції “Котлубань”:

Ще одне видовищне влучання: в ніч на 17 травня дрони прилетіли в порт Новоросійська. Саме тут розташований великий хаб корпорації «Транснєфть». Місцеві нарахували щонайменше 20 вибухів. Російські пабліки пишуть, що БПЛА поцілили по нафтобазі «Грушевая балка», нафтопереробному заводу «Газпрома», підприємству «Імпортпіщепром» та мазутному терміналу порту.

Атака на порт в Новоросійську (обережно, ненормативна лексика):

Цієї ж ночі група дронів вдарила по нафтопереробному заводу в місті Туапсе. Підприємство загорілося, а місцева влада заявила про перебої зі зв'язком та роботою громадського транспорту.

Ударні БПЛА атакують Туапсинський НПЗ (обережно, ненормативна лексика):

інфографіка роcія дрони карта НПЗ карта атак РФ

Знак гривні
Знак гривні