Наступ на Харківщині: російські війська укріплюються на плацдармі з дев'яти сіл, — Bild (КАРТА)

Аналітик Bild Юліан Рьопке пише, що російські війська укріплюються на плацдармі з дев'яти сіл, який вони створили в регіоні.

"Російські окупаційні сили захопили південну частину Глибокого на півночі Харківської області. Оскільки підкріплення прибуває з півдня, вони зосереджуються на створеному ними плацдармі з дев’яти сіл і готуються до подальших дій", — пише Рьопке.

GNmudi9XIAEhEHC

"Тим часом у Вовчанську з'являється все більше ознак того, що ситуація для українських захисників ще більше погіршується. Вчорашні офіційні заяви про "зачистку північних околиць" втілились у... піар. Росіяни наступають у місті та навколо нього", — зазначає журналіст.

GNmyrshWcAEDWXS

Аналітик Bild пише, що ЗС РФ увійшли в північну частину Вовчанська, бої там тривають у районі м'ясокомбінату. Опір їм чинять, зокрема, "Легіон "Свобода Росії"" і "Російський добровольчий корпус". Російські війська, що наступають, намагаються обійти місто за 4 км на схід. Там їм вдалося перерізати дорогу з Вовчанська в Тихе.

ЗСУ утримують центр Вовчанська, там тривають вуличні бої. У вівторок російський тг-канал "Дневник десантника" опублікував кадри авіаударів по місту і написав: "У Вовчанську ВКС РФ обробляють ворожі позиції". "Нормально влучило, прямо всередину", — говорить голос за кадром.

Як зазначає Рьопке, на записі чітко видно, що удару завдають по різноколірній будівлі дитячого садка. "Російська авіація з гордістю бомбить дитячий садок №6 у центрі Вовчанська", — пише він.

Аналітик повідомляє, що в околицях Вовчанська ЗС РФ зайняли села Плетенівка, Огірцеве, Гатище і Бугруватка. Темп просування ЗС РФ знизився порівняно з першими днями наступу. ЗСУ ввели в бій РСЗВ "Град", БТР-82А і шведські БМП CV-90.

Одночасно ЗС РФ наступають західніше на село Липці. Там їм вдалося взяти села Стрілеча, Красне, Пильна, Борисівка, а також увійти в Лук'янці та Глибоке.

Рьопке зазначає, що на цьому напрямку російські війська наступають однією піхотою, практично без техніки. Це знижує швидкість їхнього просування.

наступ на харків вовчанськ фронт карта

Знак гривні
Знак гривні