У парку Львова відновили занедбаний 100-річний МАФ: чим цікавий цей кейс (ФОТО)

У Стрийському парку Львова відреставрували павільйон Східних торгів початку ХХ століття, який перебував у занедбаному стані.

Фото: NE:Urban
Фото: NE:Urban

Про це повідомляє Хмарочос.

В оновленій споруді тепер працює заклад мережі пекарень «Львівські Круасани». Поруч також облаштували зону для відпочинку з альтанкою та дитячим майданчиком.

Історичну будівлю виставили на аукціон у травні 2023 року. Під час торгів щомісячна ціна оренди зросла з 2 865 грн до 100 101 грн. Серед умов аукціону були відсутність можливості приватизації об’єкта і відновлення згідно з архівними документами. Реставрацією займалася архітектурна студія REPLUS BUREAU.

З орендної плати 90% суми має отримувати Стрийський парк, решту – Фонд держмайна. Тому в блозі про урбаністику NE:Urban зазначають:

«Аукціони з оренди – можливість не тільки відновити споруду та покращити благоустрій навколо, але й отримати чималі гроші в міський бюджет».

Було. Фото: NE:Urban
Було. Фото: NE:Urban
Стало. Фото: NE:Urban
Стало. Фото: NE:Urban

Також урбаністи перерахували переваги, які здобув Львів завдяки відновленню павільйону. Зокрема, місто:

Фото: NE:Urban
Фото: NE:Urban
Фото: NE:Urban
Фото: NE:Urban
Фото: NE:Urban
Фото: NE:Urban

Під час ремонтних робіт на фасаді знайшли історичні написи польською мовою, які замовники проєкту вирішили зберегти. Також підприємці відремонтували занедбану дерев’яну альтанку біля павільйону. Споруда залишилася у власності парку.

урбаністика реставрація Львів

Знак гривні
Знак гривні