Пентагон і SpaceX знайшли спосіб, як блокувати російським військовим Starlink

Представникам Пентагону, які співпрацюють з компанією SpaceX Ілона Маска, вдалося припинити несанкціоноване використання російськими військовими інтернет-терміналів Starlink у війні проти України.

Getty Images
Getty Images

Про це повідомляє Bloomberg.

Керівник відділу космічної політики Міністерства оборони США заявив, що Пентагон знайшов спосіб запобігти несанкціонованому використанню російськими військовими інтернет-терміналів Starlink.

США "активно співпрацювали з урядом України та компанією SpaceX з метою протидії незаконному використанню Росією терміналів Starlink", – заявив в інтерв'ю Джон Пламб, помічник міністра з питань космічної політики.

"Зараз ми успішно протидіємо російському використанню, але я впевнений, що Росія продовжить намагатися знайти способи використовувати Starlink та інші комерційні системи зв'язку", – сказав він.

Хоча "це й надалі залишатиметься проблемою, я думаю, що ми вже впоралися з нею і знайшли хороші рішення як зі Starlink, так і з Україною", – додав Пламб.

Помічник міністра відмовився уточнити, які тактики, методи або процедури використовуються для протидії використання Stralink росіянами.

зв'язок starlink пентагон війна

Знак гривні
Знак гривні