Що зараз з енергосистемою? ДТЕК пояснила ситуацію одним фото

Після обстрілу 8 травня ситуація з енергосистемою дуже серйозна: все фактично висить на волосині. "Якщо вам складно уявити, що зараз з енергосистемою, то ми десь тут", — прокоментувала стан справ компанія ДТЕК на своїй офіційній сторінці у X, виклавши відповідне фото.

Фото: офіційна сторінка Групи ДТЕК у X (твіттер)
Фото: офіційна сторінка Групи ДТЕК у X (твіттер)

Як повідомляє Укренерго, в енергосистемі протягом майже всієї доби, за винятком денних годин, фіксують значний дефіцит електроенергії. 

Через масштабні пошкодження українські електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки.

Вдень обсяг дефіциту електроенергії зменшується завдяки активній роботі електростанцій на ВДЕ. В інші години нестача електроенергії є значною.

Минулої доби потреби споживачів покривали власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою, яку залучали з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.

Читайте також: Дві ГЕС виведено з експлуатації після російських обстрілів, — Укргідроенерго

"Сьогодні ввечері, з 18:00 до 24:00, будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Але, якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень, яке торкнеться й побутових споживачів.

Обмеження споживання – це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми після вже п’ятої в цьому році прицільної ракетної атаки ворога по електростанціях", – йдеться у повідомленні.

Від Texty.org.ua: Усвідомлюючи рівень загрози, ми від березня самі економимо електроенергію і закликаємо інших дослухатися до наполегливого прохання енергетиків. Водночас, не применшуючи ролі масованих атак, хочемо поставити, вочевидь, риторичне запитання: чому з минулої весни не було нічого зроблено для створення децентралізованої мережі з багатьма газовими генераторами і тільки нещодавно міністр енергетики їздив за ними в Японію?

дтек економія обстріли енергосистем дефіцит енергетичний фронт

Знак гривні
Знак гривні