Режисерка з Одеси, що підкорила світ. Таню Муіньо поставить номер України на "Євробаченні-2024"

Таню Муіньо стала режисеркою сценічного виступу українських представниць на "Євробаченні-2024" alyona alyona та Jerry Heil.

Alyona Alyona і Jerry Heil (Фото:eurovision.tv)
Alyona Alyona і Jerry Heil (Фото:eurovision.tv)

Про це повідомляє Суспільне Культура.

Jerry Heil і alyona alyona зазначають, що вдячні долі за можливість об'єднатися з Таню Муіньо, й додають, що у них спільна мета — якнайкраще представити свою країну.

"Вона надзвичайно талановита, і те, що вона робить, є таким важливим для нас, тому що вона не тільки талановита українка, яка почала працювати в Голлівуді, але вона зробила те, чого не робив ніхто в музичній індустрії до неї, і ми так пишаємося нею. Вона частина нашої культури", — розповідають в інтерв'ю для видання Billboard alyona alyona та Jerry Heil.

Вони кажуть, що ця співпраця вчергове підкреслює ідею пісні, з якою співачки представлятимуть Україну на конкурсі у Мальме — "єдність людей, єдність жінок, дів".

Музикантки додають, що на початку обговорили з Муіньо "все, що болить та резонує нам в нашій пісні". А вже за кілька днів режисерка представила власне бачення, яке вразило артисток.

Хто така Таню Муіньо

Таню Муіньо — українська режисерка, дизайнерка та фотографка з Одеси. Вона знімала кліпи для дуету Post Malone та The Weeknd, Cardi B, Кеті Перрі, Rosalia та інших. Ролик для Foals вона зняла у Києві. Остання її робота — кліп для британської попзірки Дуа Ліпи на пісню Illusion.

Таню Муіньо. jetsetter
Таню Муіньо. jetsetter

Як пише Суспільне, Таню Муіньо народилася 7 грудня 1989 року в Одесі. Її батько, Роберт Муіньо, за походженням кубинець: він приїхав у портове українське місто за обміном і вирішив залишитися там жити. Коли дівчинці було шість місяців, сім'я перебралася в столицю Куби Гавану — і там вони мешкали близько семи років.

Муіньо відзначає, що Одеса — її "найулюбленіше місто на планеті", де вона "надихається та набирається сил".

Ба більше, в інтерв'ю Vogue мисткиня розповіла, що мріє відновити Одеську кіностудію та розвивати український кінематограф, тож наполегливо шукає інвесторів для цього. Наразі вона не планує дебютувати в повному метрі, але своє життя та творчий шлях бачить саме на батьківщині.

У творчості режисерка викристалізувала власний стиль: наприклад, у всіх відео використовує кола, овали та хвилі, а також монохром і металеві фактури.

Окрім цього, проєкти вона відбирає за піснями, а не рівнем популярності виконавця чи виконавиці. За словами Муіньо, їй не складно відмовляти — хоча свого часу вона була переконана, що надмірна прямолінійність може завадити їй стати "суперзатребуваною режисеркою".

Приклади робіт:

Серед її перемог та нагород:

Євробачення 2024

У міжнародному пісенному конкурсі Євробачення 2024 візьмуть участь 37 країн. Перший півфінал відбудеться 7 травня. У півфіналі візьмуть участь п’ятнадцять країн. Другий півфінал відбудеться 9 травня і в ньому виступлять шістнадцять країн. Фінал конкурсу відбудеться 11 травня за участю 26 країн: по 10 країн із кожного півфіналу, країни Великої п’ятірки (Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія, Італія та Франція) і країна-господиня — Швеція.

Євробачення одеса шоубіз культура

Знак гривні
Знак гривні