Масові протести у Грузії: силовики розганяють людей і побили лідерів опозиції (ВІДЕО)

Голову найбільшої опозиційної партії Грузії "Єдиний національний рух" Левана Хабеішвілі та лідера політичного об'єднання "Громадяни" Алеко Елісашвілі побили силовики на акції протесту проти закону про "іноагентів".

Фото: AP
Фото: AP

Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

Видання опублікувало фото Хабеішвілі зі слідами побоїв на обличчі – в нього травми в щелепно-лицьовій частині.

Водночас опозиціонер розповсюдив відеозвернення з клініки, в якому заявив, що в нього "нічого не болить".

"Око, тіло і все минеться, боротьба з путіністами має тривати", – сказав Хабеішвілі.

Постраждав від рук поліцейських і лідер політичного об'єднання «Громадяни» Алеко Елісашвілі, на відеокадрах, зафіксованих різними ЗМІ видно, як він підходить до поліцейських і вони кидають його на землю.

До цього кілька поліцейських спробували напасти і на лідера партії «Стратегія Агмашенебелі» Георгія Вашадзе.

Телекомпанія «Формула» повідомляє, що під час розгону акції протесту в центрі Тбілісі побили американського адвоката Теда Джонаса.

Як повідомлялося, у ніч на середу у столиці Грузії поліція застосувала сльозогінний газ, водомети та гумові кулі щодо людей, які протестують проти закону про "іноагентів". 

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі звернулася до міністра внутрішніх справ Вахтанга Гомелаурі із закликом припинити розгін мирної демонстрації.

Під ранок спецназ відступив від демонстрантів, протестувальники змогли повернутись до будівлі парламенту. Силовики повідомляють про затримання понад 60 людей.

Акція проти другої спроби партії влади "Грузинська мрія" ухвалити законопроєкт про "іноагентів" відбувається у Тбілісі 16-й день поспіль, пише ЄП.

Юридичний комітет парламенту Грузії підтримав законопроєкт у другому читанні 29 квітня. Його обговорення на пленарній сесії парламенту Грузії може тривати ще кілька днів.

У понеділок у ЄС вкотре попередили Грузію, що ухвалення закону про "іноагентів" матиме наслідки для процесу її інтеграції до Європейського Союзу.

А американські конгресмени Джеррі Конноллі і Остін Скотт заявили, що законопроєкт подібний до "путінського антидемократичного інструменту".

протест вплив РФ грузія

Знак гривні
Знак гривні