Державі слід припинити офіційну комунікацію в Telegram, — голова Нацради Герасим'юк

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк на тлі блокування ботів української розвідки заявила, що державі слід припинити офіційну комунікацію в Telegram.

Джерело фото: Детектор медіа
Джерело фото: Детектор медіа

Про це Герасим'юк сказала в ефірі телемарафону, повідомляє hromadske.

«Я вважаю, що хоча Telegram і є дуже зручною формою комунікації, але офіційні особи та офіційні державні організації повинні бути поза Telegram, і треба цю заборону негайно запроваджувати», — відзначила голова Нацради.

Що стосується дій розвідувальних органів у Telegram, то це «вирішувати їм», додала Герасим'юк.

«[Telegram] — це лише один з механізмів отримання інформації [українською розвідкою]. Але держава старається зробити все, щоб налагодити контакти з цифровими платформами. Я думаю, що потроху треба все ж таки переводити офіційну комунікацію до інших месенджерів», — резюмувала вона.

Герасим'юк також розповіла, що Нацрада працює з європейськими партнерами для того, щоб внести Telegram у перелік великих цифрових платформ, які підлягають регуляції та можуть бути оштрафованими у випадках порушення законодавства.

Нагадаємо, 28 квітня 2024 року Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що платформа Telegram необґрунтовано заблокувала низку офіційних ботів українських держструктур, які протидіяли військовій агресії Росії. 29 квітня роботу ботів було відновлено.

Про це докладніше читайте тут: "Телеграму не можна довіряти. Нічого". Що засвідчило блокування українських ботів з інформацією про ворога

інформаційна безпека нацрада телеграм заборона

Знак гривні
Знак гривні