Тиск на Суспільне та заяви Безуглої: медійники звернулися до влади з низкою вимог

Учасники Медіаруху закликали припинити тиск на Суспільне мовлення та зберегти за ним вечірні прайми телемарафону.

corp.suspilne.media
corp.suspilne.media

Про це йдеться в заяві медійників, повідомляє Інститут масової інформації.

Медійники зазначили, що протягом останнього тижня в публічному просторі відбулася серія інформаційних та інституційних атак на Суспільне. Зокрема, висловлювання народної депутатки Мар’яни Безуглої та просування ідеї позбавити Суспільне вечірніх праймових годин.

Автори заяви вважають “збіг цих подій невипадковим” і висловлюють “свою рішучу підтримку Суспільному мовленню, яке є прикладом однієї з найуспішніших реформ, втілених після Революції Гідності”.

“Ми, українські журналісти, медіа та медійні організації, учасники Медіаруху, закликаємо припинити тиск на Суспільне мовлення, зберегти за ним вечірні прайми телемарафону, зреагувати на неправдиві висловлювання народної депутатки Безуглої та виділити достатній бюджет мовнику на 2025 рік”, – йдеться в заяві.

Представники Медіаруху зазначають, що народна депутатка, членкиня фракції “Слуга народу” Мар’яна Безугла в соцмережах поширила неправдиві відомості про статус мовника, його бюджет та буцімто “оплату праці” членів наглядової ради, які насправді працюють безоплатно з моменту створення АТ “НСТУ”.

"Звертаємо увагу, що мовник працює в умовах жорсткого недофінансування, тоді як держава не шкодує грошей на створення нових телеканалів та радіостанцій. Всупереч законодавству жодного разу від часу створення Суспільного мовника у 2017 році на його діяльність не було виділено коштів, які б дорівнювали закріпленій на рівні закону нормі гарантованого фінансування в 0,2% загальної суми видатків державного бюджету", – наголошують автори заяви.

Заяву адресовано президенту України Володимиру Зеленському, голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку, голові депутатської фракції “Слуга народу” Давиду Арахамії, голові Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микиті Потураєву, голові Комітету ВРУ з питань свободи слова Ярославу Юрчишину та посольствам країн – партнерів України.

Повністю із заявою можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, 29 квітня громадські організації у сфері медіа також закликали представників державної влади припинити підрив європейської інтеграції України та атаки на Суспільне.

суспільне тиск влади медіа безугла

Знак гривні
Знак гривні