На двох палицях і "на характері". 98-річна жінка подолала 10 км, щоб вийти з окупованої частини Очеретиного (ВІДЕО)

98-річна Лідія Степанівна, мешканка Очеретиного на Донеччині, подолала 10 кілометрів пішки, щоб вийти з окупованої частини села. Її вдалося доставити у безпечне місце.

Скриншот з відео
Скриншот з відео

Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області.

Будинок, в якому вона жила, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень. Тому Лідія Степанівна вирішила рятуватися від окупантів та пішки виходила з окупованої частини Очеретиного.

"Лідія Степанівна йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як вона каже, «засинала». Трималася на двох палицях та «на характері». У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою.

Надвечір втомлену пішохідку побачили на дорозі військові та передали групі поліції «Білий Янгол». Поліцейські відвезли жительку в шелтер для евакуйованих, де про неї піклуються. Наразі правоохоронці шукають родичів жінки", — розповіли у поліції.

Там також додали, що після тяжкого переходу Лідія Степанівна почувається добре. «Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла», — каже жінка.

Нагадаємо, як повідомляв голова Донецької ОДА, з окупованої частини Очеретиного також вийшов 88-річний Іван Якович. Чоловік прийняв таке рішення, коли до нього прийшли окупанти, забрали український паспорт і сказали, що видадуть російський.

Ситуація в Очеретиному

Нагадаємо, 27 квітня речник угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин розповів, що російські військові прорвалися до селища Очеретине, що поблизу Авдіївки. Там їм вдалося закріпитися, українська армія намагається вибити росіян з населеного пункту.

Наступного дня аналітики проєкту DeepState заявили, що російські військові контролюють близько 80% Очеретиного, решта селища під питанням.

спротив окупантам битва за донбас авдіївка війна люди

Знак гривні
Знак гривні