Бійці 225-го батальйону отримали велику партію бронемашин "Козак" (ФОТО)

Воїни 225-го окремого штурмового батальйону Збройних Сил України отримали 15 бронеавтомобілів «Козак-2М1» та 25 «Козак-5» виробництва ПАТ «Науково-виробниче об’єднання «Практика».

Фото: Міноборони
Фото: Міноборони

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

На передачі техніки був присутній, крім міністра оборони, начальник генштабу ЗСУ генерал-майор Анатолій Баргилевич.

Глава оборонного відомства зазначив, що бронемашини вітчизняного виробництва відповідають стандартам НАТО і мають високий ступінь протимінного захисту.

Фото: Міноборони
Фото: Міноборони

Оглядачі "Мілітарного" зазначили, що бронемашина "Козак-2М1" для українських десантно-штурмових військ — це модернізований варіант "Козак-2М", який відрізняється безкаркасним корпусом, а також повністю переробленою ходовою частиною. Підвіска всіх коліс стала незалежною, а кліренс було збільшено з 392 мм до 430 мм.

Щодо бронювання автомобіля, то рівень балістичного захисту, як повідомляється, відповідає ПЗСА-5, тобто машина здатна витримати бронебійно-запальну кулю калібру 7,62х39 мм.

«Козак-5» це версія, яка збудована на шасі позашляховика Ford F-550 і передусім призначена для поліцейських спецпідрозділів. «Козак-5» легший за «Козак-2» і має вагу 10 тонн.

Конструкція кузова загалом аналогічна «Козаку-2», але в задній стінці замість двостулкових дверей встановлені одностулкові. У базовому варіанті бронеавтомобіль вміщає до восьми осіб.

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року стало відомо, що «Практика» розробляє медичну евакуаційну машину для українських військових на базі бронемашини “Козак-7”. Остання є відносно новим зразком техніки, який уперше показали представникам Міноборони наприкінці січня 2022 року.

міноборони бронетехніка зсу штурмовики козак

Знак гривні
Знак гривні