У Чорнобильському заповіднику незаконно вирубали сотні столітніх дубів: схему організували посадовці

ДБР інформує, що викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику.

Виконувачу обов’язків директора держпідприємства «Північна Пуща» та його спільникам оголосили підозру в організації незаконної вирубки 100-річних дубів у Чорнобильському радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Як встановило слідство, голова держпідприємства у грудні 2023 року організував незаконну порубку 185 дубів на території Денисовецького лісництва ДСП «Північна Пуща», яке належить до Чорнобильського заповідника.

Для цього він залучив трьох цивільних осіб та видав їм спеціальні перепустки на територію заповідника. Також до схеми залучили правоохоронця, який супроводжував транспорт зі зрубаною деревиною.

Спільники вивезли деревину на один зі столичних пунктів приймання деревини, де її продали на підставі фіктивних документів.

Загальна сума збитків державі становить понад 59 млн грн. Чоловікам світить покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Також за результатами проведених обшуків вилучена зрізана деревина об’ємом понад 350 м куб, яку ділки не встигли продати.

дбр деревина чорнобиль суд

Знак гривні
Знак гривні