Удари по залізничних електропідстанціях суттєво ускладнять військову логістику росіян (КАРТА)

Росія сьогодні вночі підтвердила ефективність українських ударів по нафтопереробній інфраструктурі. Є ще одні легкі цілі, куди могли б прилітати наші безпілотники.

Правильна стратегія України

Цієї ночі відбулася одна з найсильніших атак по Україні: вночі 22 березня ворог атакував енергетичні та інфраструктурні об'єкти за допомогою 63 ударних БпЛА, 19 балістичних та аеробалістичних ракет, 45 крилатих ракет, 22 зенітних керованих ракет С-300/С-400.

Масштабний обстріл ракетами та дронами енергетики навесні, імовірно, є відповіддю РФ на дуже успішну кампанію Сил оборони зі зменшення економічного потенціалу ворога — удари по нафтопереробних підприємствах Росії.

За оцінками, принаймні на короткий строк було пошкоджено ~10% потужностей, що може призвести до втрат від 500 млн до 1 млрд доларів для Росії на місяць.

Ще 10% потужностей — і ефект досягне або навіть перевершить наслідок санкцій у вигляді максимальної ціни на російські нафтопродукти.

Отже, це перша успішна українська кампанія зі знесилення російської економіки — її ефект дуже відчутний і болючий для Росії. Ми знайшли справжню больову точку — саме тому цю кампанію необхідно продовжувати та розширювати. Більше ударів по нафтопереробці!

Читайте також: Удари дронів по нафтопереробних заводах у РФ знаменують новий етап війни, — Bloomberg

Куди варто вдарити

Проте не варто забувати й про інші пріоритетні цілі для українських дальніх ударів, особливо об'єктів залізниці — головного інструменту російської військової логістики.

Нагадаємо, що російська армія сильно залежиться від наявності поруч фронтом розвиненої залізничної інфраструктури. Про це детальніше тут.

Одна із пріоритетних задач, крім того, щоб завадити відкриттю нового залізничного сполучення на півдні тимчасово окупованих територій над Азовським морем, це удари по залізничним трансформаторним підстанціям на території Росії.

Це відносно легкі цілі, знищення яких принесе відчутний ефект. Для постачання на фронт Росія використовує електричну тягу на залізниці. Тож виведення з ладу трансформаторів спричинить затримки. Також це призведе до того, що ворог буде змушений переходити на дизельні тепловози, що серйозно ускладнить логістику.

Влучання в трансформаторну будку виглядає не так красиво, як палаючий нафтопереробний завод, але кожен згорілий залізничний трансформатор сповільнюватиме постачання боєприпасів, а отже берегтиме життя наших бійців.

Карта трансформаторів, з координатами за авторством користувача твіттеру @BruckenRuski тут.

трансформатори інфографіка росія цілі карта логістика залізниця

Знак гривні
Знак гривні