Нардепи отримали адвокатського листа з погрозами через законопроєкт про заборону РПЦвУ, — В’ятрович

Член комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Володимир В’ятрович повідомив, що народні депутати отримали листа з погрозами від американської адвокатської контори Amsterdam & Partners LLP.

"Щойно завершилося засідання комітету на якому розглядали безпрецедентну ситуацію — листа з погрозами на імʼя депутатів Верховної Ради України з приводу законопроєкту про заборону Російської православної церкви від американської адвокатської контори, яка зазначає, що представляє інтереси так званої Української православної церкви Московського патріархату.

Як виявилося, контора фінансується підсанкційним колишнім депутатом Вадимом Новинським. Зважаючи на це ухвалили рішення звернутися до СБУ, аби вони проінформували про ситуацію своїх американських колег", — написав В'ятрович.

В’ятрович нагадав, що комітет вже ухвалив правки до другого читання до законопроєкту №8371 і звернеться до керівництва ВРУ з проханням включити його у порядок денний найближчого засідання.

"Для мене цей лист із погрозами є свідченням того, що ми справді підготували якісний проєкт, який може спинити вплив російської церкви в Україні", — підсумував народний депутат.

погрози ВР УПЦ МП новінський РПЦвУ

Знак гривні
Знак гривні