Як просувається наступ російських добровольців у РФ (ДОБІРКА ВІДЕО)

У Росії триває спільна операція трьох російських добровольчих формувань, яка розпочалася 12 березня. Російський спротив обіцяє продовжувати "визвольні дії" і йти до кінця. Texty.org.ua зібрали усе, що відомо на цей момент і зробили добірку відео.

NurPhoto/Getty Images
NurPhoto/Getty Images

Доброволець легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський "Лютик" вранці 14 березня повідомив, що "в Курській області напружена ситуація, у Бєлгородській області тривають бої" і що їхня "визвольна операція триває вже три дні і триватиме далі".

Згодом Російський добровольчий корпус, Легіону "Свобода Росії" і Сибірський батальйон оприлюднили спільне звернення до губернаторів Курської та Бєлгородської областей Романа Старовойта і В'ячеслава Гладкова.

Російський спротив закликав губернаторів припинити виконувати злочинні накази кремлівського режиму, оголосити евакуацію та не перешкоджати виїхати із зони бойових дій тим громадянам, які самі вже вирішили залишити свої будинки.

Водночас у ГУР встигли перехопити розмову окупанта з дружиною, в якій жінка зізнається, що в Бєлгородській області проводять побудинковий обхід з опитуванням, куди вони планують евакуюватися.

Пізніше українська розвідка повідомила, що влада Бєлгородської області РФ проводить евакуацію місцевих жителів у зв'язку з військовими діями російських добровольців.

Перехоплення розмови місцевої мешканки, фрагмент якого опублікувала УП, свідчить, що населення міста Грайворон Бєлгородської області РФ евакуюють.

За словами начальника штабу РДК Олександра "Фортуни", російські добровольці просунулися на кілька десятків кілометрів вглиб за кордон РФ після прориву 12 березня.

"Є різні напрямки. Є напрямки, де на кілька кілометрів посунулися підрозділи, є на кілька десятків. Він (рейд, — Ред.) готувався кілька місяців", — уточнив доброволець.

Крім того, РДК анонсував нові рейди на російську територію. "У нас є велика кількість різних сценаріїв у різному ступені готовності", — заявив представник добровольців.

За словами "Фортуни", у РДК немає втрат у Бєлгородській області, а "з боку Росії втрати є і в живій силі, і в техніці, але про конкретні цифри говоритимемо пізніше". Також російські партизани взяли в полон окупантів.

"Полонені (росіяни) є, їм надано допомогу, вони передані українській стороні", — розповів він, відмовившись назвати їхню кількість.

курськ російські добровольці кордон спротив у рф бєлгород

Знак гривні
Знак гривні