Зарплати ректорів найпопулярніших українських університетів. Інфографіка

У трійці найбільш високооплачуваних ректорів — очільники Українського державного університету ім. М. Драгоманова, Київського політехнічного інституту та Львівського національного університету ім. І. Франка.

Такі дані оприлюднило видання «Слово і діло», проаналізувавши декларації за 2022 рік керівників двадцяти найпопулярніших серед абітурієнтів університетів.

Лідером рейтингу є ректор Українського державного університету ім. М. Драгоманова Віктор Андрущенко. За 2022-й рік він задекларував 2 млн 51 тис. грн зарплати. У рейтингу українських закладів вищої освіти університет, який він очолює, займає 15 місце.

На другому місці — ректор Київського політехнічного інституту Михайло Згуровський. За 2022-й він задекларував 1 млн 826 тис. грн заробітної плати за основним місцем роботи. КПІ посідає друге місце за популярністю серед абітурієнтів.

Трійку лідерів закриває ректор Львівського національного університету ім. І. Франка Володимир Мельник. У 2022-му він офіційно заробив 1 млн 252 тис. грн на основному місці роботи.

Скільки заробили ректори інших популярних університетів — дивіться у інфографіці:

декларації освіта інфографіка зарплата

Знак гривні
Знак гривні