Як "топи" главку Нацполіції захистили дисертації за участі Олега Татарова, — розслідування

Вище керівництво Головного слідчого управління Нацполіції, керівник поліції Київщини, інспектор кіберполіції та загалом понад десять посадовців НПУ виявилися пов'язаними науковою діяльністю із заступником керівника Офісу президента Олегом Татаровим.

Про це йдеться в розслідуванні hromadske.

Журналісти-розслідувачі виявили мережу посадовців та топових правоохоронців, які захищали дисертації під науковим керівництвом Олега Татарова. У частини з них Татаров був науковим керівником протягом 2014–2020 років (після Революції гідності Татаров пішов «з органів» і до повернення до влади вже в Офіс президента займався активною науковою діяльністю).

Абсолютна більшість із 50 людей, які захищалися під керівництвом або за участі Татарова, обіймають зараз керівні посади в ключових правоохоронних органах — ДБР, НАБУ, БЕБ, прокуратурі та судах.

Утім, найбільша кількість науковців Татарова працює в МВС, а саме у Головному слідчому управлінні Нацполіції, яке займається найбільш резонансними та політично вмотивованими справами. Це:

«Очевидно, що доказів того, що Татаров там розставляв цих людей, знайти неможливо. У нього, як у заступника керівника ОП, взагалі немає кадрових повноважень. Але є ситуація де-юре, а є — де-факто. Не секрет, що Татаров повністю курує правоохоронний блок. Повірити в те, що Офіс президента не брав жодної участі у формуванні керівного складу цих органів, я не можу. Маючи своїх адвокатів, маючи зв’язки в слідстві, прокуратурі, судах, можна під ключ взагалі якісь справи закривати», — підсумовує список науковців Татарова юрист «Центру протидії корупції» Вадим Валько.

корупція нацполіція розслідування оп татаров

Знак гривні
Знак гривні