У Києві стартувала інспекція "резонансних об’єктів будівництва". Почали з Могилянки

Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) розпочала перевірки резонансних об’єктів будівництва у Києві.

Фото: Національний університет "Києво-Могилянська академія"
Фото: Національний університет "Києво-Могилянська академія"

Перевірки проводяться за дорученням віцепрем’єр-міністра Олександра Кубракова, повідомляє ДІАМ.

Зазначається, що інспектори ДІАМ уже працюють на території Національного університету «Києво-Могилянська академія».

"Громадські активісти неодноразово звертали увагу на можливе незаконне проведення будівельних робіт на памʼятці історії та архітектури національного значення – 200-річній Келії Братського монастиря, яка знаходиться на території", – йдеться у повідомленні. 

У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури розповіли, що відбувається в межах перевірки обʼєкта.

"Під час перевірки інспектори запитують в замовника будівництва необхідні документи для проведення перевірки. Станом на сьогодні замовник будівництва – НАУКМА – готує необхідні документи.

Інспектори ДІАМ виходять на об’єкт будівництва для того, аби встановити, чи по факту будується те, що передбачено в проєктній документації. А також перевірити дотримання державних будівельних норм, стандартів, правил", – пояснили у відомстві.

Крім того, 7 березня інспектори планують перевірити будівництво багатоповерхового житлового комплексу безпосередньо на межі Солом’янського ландшафтного парку за адресою Генерала Шаповала, 1-3.

"За словами місцевих мешканців, внаслідок діяльності забудовника відбувся зсув ґрунту та обвал однієї з центральних алей парку в будівельний котлован", – пояснили причину інспекції у ДІАМ. 

У межах проведення перевірок в інспекторів є 10 днів, щоб ретельно вивчити всі документи, провести огляд на місці та оприлюднити висновки щодо цих двох обʼєктів.

Від Texty.org.ua: Ми докладно писали про конфлікт між активістами ініціативи «Спадщина» та Національним університетом «Києво-Могилянська академія» в матеріалі Конфлікт щодо реставрації Братських келій на Подолі: Могилянка спростовує аргументи активістів.

могилянка київ інспекція діам містобудування

Знак гривні
Знак гривні