Україна побудувала магістральний водогін із Запоріжжя до Марганця: як він працюватиме (ФОТО)

Компанія "Автострада" повідомила про завершення будівництва магістрального водогону, який подаватиме воду з річки Дніпро до Марганця. Новий трубопровід почали будувати після підриву Каховської ГЕС, роботи тривали сім місяців.

Фото: "Автострада"
Фото: "Автострада"

"Магістральний водогін на ділянці «Запоріжжя-Томаківка-Марганець» готовий до запуску", – заявили в "Автострада".

Трубопровід має протяжність 77,9 км, він налічує шість насосних станцій, 46 камер для стравлення повітря, 47 камер для зливу води із системи, 16 камер для перемикання потоку води в системі, три камери лічильника та одну камеру для розподілення потоку води між мережами. Система працює під середнім робочим тиском у чотири атмосфери.

"Автострада"
"Автострада"

У компанії розповіли, як працюватиме новий водогін: забір води здійснюватиметься із річки Дніпро в Запоріжжі, звідти вона подаватиметься збудованою мережею до Марганця на насосно-фільтрувальну станцію, де очищуватиметься і розходитиметься до споживачів вже наявними мережами.

"Автострада"
"Автострада"

Зараз водогін працює на дизельних генераторах, але це тимчасове рішення. Держава має визначити балансоутримувача, який укладе договори на забезпечення постійною напругою. Для цього збудовано нові лінії електропостачання до насосних станцій завдовжки 26 км.

"Після підключення повністю автоматизуємо роботу водогону та проведемо гідравлічні випробування. Відразу після приєднання системи до джерела постійного живлення буде подано воду абонентам – жителям Дніпропетровщини (Марганецької, Мирівської, Широківської, Томаківської громад та міста Нікополя), місцевим лікарням, школам, дитсадкам", – розповіли у компанії.

водопостачання підрив каховської гес водогін дніпро

Знак гривні
Знак гривні