Удар по полігону росіян на Херсонщині: ліквідовано близько 60 окупантів (ВІДЕО)

Унаслідок ракетних ударів 21 лютого по полігону російських військ у тимчасово окупованій частині Херсонської області було знищено близько 60 окупантів.

Джерело зображення: mil.in.ua
Джерело зображення: mil.in.ua

Про це в ефірі телеканалу "Київ 24" сказала речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, окупанти влаштували "профанацію" із встановленням прапора у Кринках, яка закінчилася втечею із селища.

"Вся ця профанація феєрично завершилася тим, як відпрацювали по одному з полігонів, де, власне, і готують відповідні штурмові групи", — сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що при ударі по локації ворог втратив десятки людей.

"Робота була проведена досить результативно, до щонайменше 60 загарбників точно вже більше не повернуться на бойові позиції, а решту даних ми ще дорозвідуємо", — розповіла речниця.

Як пише Мілітарний, на полігоні поблизу Подо-Калинівки Херсонської області проходили підготовку російські військові зі складу 328 десантно-штурмового полку, 810 окремої бригади морської піхоти та 81 самохідного артилерійського полку ЗС РФ.

Місце розташування російських окупантів було виявлено операторами розвідувального безпілотника Shark за 27 кілометрів від узбережжя Дніпра. Надалі цей розрахунок коригував вогонь та виконував об’єктивний контроль.

Видання зазначає, що серію ракетних ударів було завдано українським комплексом HIMARS. Для ударів були використані ракети GMLRS M30A1 зі шрапнельною бойовою частиною. При досягненні цілі ракета вибухає у повітрі, створюючи зону щільного розльоту уражаючих елементів під собою.

Нагадаємо, 20 лютого ЗСУ Сили оборони уразили велике скупчення піхоти окупантів в Трудівському на Донеччині. Російські ресурси повідомили, що на полігоні загинули солдати 36 гвардійської мотострілецької бригади з Забайкалля, повідомляється про щонайменше 60 загиблих.

полігони окупанти втрати ворога херсонщина

Знак гривні
Знак гривні