На Київщині громаді повернули "елітні" землі вздовж Дніпра

Майже 30 га землі вздовж річки Дніпро вартістю понад 1,7 млрд грн повернули територіальній громаді в Обухівському районі Київської області.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Прокуратура довела в суді, що спірні земельні ділянки, розташовані вздовж берега річки Дніпро в межах Козинської селищної ради, належать до земель водного фонду. Вони мають перебувати виключно у державній чи комунальній власності.

"Однак на підставі рішень органу місцевого самоврядування землі протиправно відведені у приватну власність громадян для ведення селянського господарства та будівництва й обслуговування житлового будинку. Надалі ці землі об’єднали та відчужили юридичним особам", – йдеться у повідомленні.

Нині право власності на ці землі зареєстровано за Козинською селищною радою Обухівського району Київської області, додали у прокуратурі.

Селище Козин міститься в історичній місцевості Конча-Заспа неподалік Києва. Воно розташоване на берегах Дніпра та річки Козинки. Козин вважають одним із найдорожчих населених пунктів в Україні. Там мають "елітні" ділянки політики й бізнесмени.

конча-заспа прокуратура дніпро суд

Знак гривні
Знак гривні