Перший в Україні центр рекрутингу української армії запрацював у Львові (ФОТО)

12 лютого Міністерство оборони спільно з Львівською міською радою запустило у Львові пілотний проєкт рекрутингу до української армії. 

Фото: Міноборони
Фото: Міноборони

Як повідомили у Міноборони, відсьогодні у Центрі можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську.

Центр працюватиме за адресою: вул. Костя Левицького, 67. Надалі такі центри мають запрацювати по всій Україні. Як зазначив координатор рекрутингу до української армії Міністерства оборони Олексій Бежевець, наступними після Львова містами стануть Запоріжжя, Дніпро, Одеса, Київ, Полтава.

«Ми бачимо за даними соціологічних опитувань, що переважна більшість українців та українок готові долучитися до захисту Батьківщини за умови можливості вибору, врахування свого досвіду та фаху, розуміння з ким і де служити. Рекрутинг – це саме про добровільний та свідомий вибір. Ми будемо максимально масштабувати наші активності щодо рекрутингу і в інших містах України", – розповіла під час презентації проєкту заступниця міністра оборони Наталія Калмикова. 

У центрі щодня працюватимуть рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії.

Центр не матиме стосунку до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації. 

Після вибору бажаної посади людина матиме співбесіду із рекрутером та представниками обраної військової частини. Після погодження кандидатури на певну вакансію кандидата скерують у ТЦК з пакетом документів для подальшого оформлення, проходження необхідних процедур та медичного огляду, направлення на базову військову підготовку, яке триває один місяць та, за потреби, фахову підготовку. Після підготовки військовослужбовця скерують у частину для проходження військової служби. 

Таким чином, центри рекрутингу долучатимуть українців та українок до Сил безпеки та оборони України через підписання контракту з відповідною військовою частиною. Наразі є можливість укладати як строкові контракти, так і контракти до оголошення демобілізації.

міноборони рекрутинг зсу Львів

Знак гривні
Знак гривні