Сенат оприлюднив законопроєкт про допомогу Україні на $60 млрд: на що передбачене фінансування

Сенат США опублікував компромісний законопроєкт про додаткове фінансування, що об'єднує виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та на зміцнення південного кордону США. Тепер законопроєкт має пройти голосування у Конгресі.

Фото: ОП
Фото: ОП

"4 лютого Комітет з асигнувань Сенату оприлюднив текст законопроєкту про пакет міжнародної допомоги США, у тому числі для України, та міграційну реформу, який є умовою підтримки республіканцями міжнародної допомоги США", ‒ повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

Законопроект передбачає асигнування у розмірі $60 млрд. в частині допомоги Україні, з яких:

Оборонні видатки 50,43 млрд дол., з яких:

48.4 млрд дол. – Міністерству оборони США на подальшу підтримку України в її боротьбі з Росією до 31 грудня 2024 року включно, а саме:

Економічна / фінансова / цивільна та ядерна безпека – 9,654 млрд дол., включаючи:

Гуманітарна допомога, зокрема:

"Оприлюднення законопроєкту робить можливим анонсоване напередодні Лідером демократів у Сенаті Ч.Шумером голосування 5 лютого за припинення дебатів по законодавчому інструменту (legislative vehicle) для пакета міжнародної допомоги та міграційної реформи, а 7 лютого – голосування вже за сам пакет", – розповіла Маркарова.

Сьогодні у своїй заяві Президент Байден закликав Конгрес зібратися і швидко прийняти двопартійну угоду про національну безпеку. Текст заяви можна прочитати тут.

Водночас спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що "цей законопроєкт ще гірший, ніж ми очікували" і запевнив, що якщо документ дійде до Палати представників, то він "помре по прибуттю".

сенат сша допомога сша конгрес сша підтримка україни байден

Знак гривні
Знак гривні