Архітектурна дивовижа. Надвисокий хмарочос завершує 20-річний проєкт на Мангеттені

Міжнародна архітектурна студія Skidmore, Owings & Merrill завершила будівництво останнього надвисокого хмарочоса в центрі Мангеттену в Нью-Йорку, що знаменує собою завершення проєкту.

Про це повідомляє Dezeen.

Проєкт "Мангеттен-Вест" площею 650 321 квадратний метр тривав 20 років, а нещодавнє завершення будівництва офісної вежі Two Manhattan West ознаменувало завершальний етап його реалізації.

Тоді як збудована у 2019-му вежа One Manhattan West сягає 303 м, що робить її надвисоким хмарочосом, 285-метровий Two Manhattan West не дотягує до технічного визначення на 15 м.

Обидві вежі стоять уздовж Дев'ятої авеню, а інші чотири вежі проєкту розташовані позаду них, оточуючи центральну площу.

Кожна з них має вигнуті кути та ледь помітно нахилені профілі: One Manhattan West вигнута для зустрічі пішоходів із сусіднього Пенсильванського вокзалу, а Two Manhattan West орієнтована на Мідтаун, щоб вітати "зустрічний транспорт, що прибуває з центру міста", як зазначає команда проєкту.

Збудований над діючими залізничними коліями, Two Manhattan West містить центральне ядро, що підтримується "мегаколонами", які визначають вестибюль та площу будівлі.

Решта веж проєкту "Манхеттен-Вест" складаються з житлових і готельних веж Пендрі та Юджин, висотою 23 і 62 поверхи відповідно, а також реконструкції двох колишніх промислових будівель в офісні будівлі Four Manhattan West і Five Manhattan West.

архітектурна дивовижа урбаністика нью-йорк тенденції

Знак гривні
Знак гривні