Українські журналісти розповіли послам G7 про тиск на ЗМІ

Представники української медіаспільноти зустрілися із послами країн "Великої сімки" на тлі стурбованості щодо зниження свободи преси в Україні.

Фото: G7AmbReformUA
Фото: G7AmbReformUA

Про це повідомляє Kyiv Independent.

Українська медіаспільнота скаржиться на систематичний тиск після низки дискредитаційних кампаній проти незалежних журналістів, часто за підтримки анонімних провладних Telegram-каналів. Українські та міжнародні медійні організації закликали Київ встановити винних і притягнути їх до відповідальності.

Останні два випади проти журналістів включали візит з погрозами додому до Юрія Ніколова, який викрив зловживання у сфері закупівель в Міністерстві оборони за попереднього керівництва, та приховане стеження за редакцією журналістських розслідувань Bihus.Info.

Представники "Великої сімки" після зустрічі написали у соцмережі X: "Змістовна зустріч послів G7 з українськими журналістами. Свобода медіа є фундаментальною основою успішної демократії".

На зустрічі були присутні головна редакторка Kyiv Independent Ольга Руденко, керівник Bihus.Info Денис Бігус, співзасновник "Наших грошей" Юрій Ніколов, виконавчий директор "Української правди" Андрій Боборикін, а також головні редактори "Європейської правди", NV та "Детектор медіа" – Сергій Сидоренко, Віталій Сич та Наталія Лигачова.

Серед присутніх також: голова правління "Суспільного" Микола Чернотицький, керівник інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко, заступниця генерального директора "Укрінформу" Марина Сингаївська, політолог Віталій Портников, директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

тиск влади свобода слова велика сімка медіа

Знак гривні
Знак гривні