Постачання для України. Німецький гігант Rheinmetall побудує новий завод боєприпасів

Найбільший німецький концерн Rheinmetall побудує новий завод з виробництва боєприпасів. Зокрема, це потрібно для забезпечення безперебійного постачання снарядів в Україну.

Працівник Rheinmetall перевіряє артилерійські боєприпаси  Фото: EPA
Працівник Rheinmetall перевіряє артилерійські боєприпаси Фото: EPA

Про це заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер, повідомляє Bild.

«Темпи швидкі: те, що раніше зайняло б десять років, тепер досягається за кілька місяців. Тепер ми побудуємо нову фабрику боєприпасів у Німеччині в рекордні терміни, щоб створити стратегічну безпеку постачання».

Паппергер відповів на заяви міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса про "довоєнний режим"роботи німецької збройової промисловості, яким урядовець пояснив повільне постачання зброї України. Гендиректор Rheinmetall наголосив, що у співпраці між урядом і збройовою промисловістю є позитивні зміни.

«Багато чого змінилося на краще у військових закупівлях. Лише Rheinmetall торік отримав замовлення або рамкові угоди від федерального уряду на суму понад 10 мільярдів євро – для Бундесверу та для України. Цього року ця сума зросте щонайменше до 15 мільярдів», – сказав він.

Читайте також: Яку зброю передасть Німеччина Україні у 2024 році

Bild нагадує, що міністр оборони ФРН Пісторіус повідомив 28 січня про укладання у 2024 році додаткового контракту на постачання боєприпасів.

“Ми уклали нові рамкові контракти на поставку понад 200 000 додаткових артилерійських боєприпасів лише цього року“, – заявив Пісторіус.

Він також зазначив, що в питанні постачання боєприпасів федеральний уряд залежить від збройової промисловості: “Промисловість неймовірно старається, але вона все ще в довоєнному режимі. Вочевидь, все не так просто“.

допомога заходу німеччина брак боєприпасів rheinmetall

Знак гривні
Знак гривні