На Чернігівщині згорів будинок затриманого бізнесмена Мазепи. ФОТО, ВІДЕО

У селі Картовецьке Чернігівської області вночі 22 січня згорів заміський будинок засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи.

Про це повідомляє Цензор.Нет.

За попередніми даними, під час пожежі ніхто не постраждав. Будинок бізнесмена був обладнаний камерами спостереження, за їх допомогою планують встановити точну причину загоряння.

В обласній поліції вважають, що ймовірною причиною пожежі став недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

"Триває досудове розслідування. Для встановлення обставин і причин пожежі будуть призначені необхідні експертизи", - додали у поліції.

Раніше повідомлялось, що Державне бюро розслідувань затримало 18 січня українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження українсько-польського кордону.

Згодом правоохоронці повідомили, що Мазепу підозрюють у створенні злочинної організації та заволодінні 7 га землі біля Київської ГЕС. Встановлено, що входили до неї майже 20 осіб.

У компанії Concorde Capital відкидають звинувачення.

Ігор Мазепа заявив, що не розуміє підстав свого затримання, адже рішення про виділення земельних ділянок особисто він не приймав.

19 січня Печерський райсуд Києва обрав директору інвестиційної компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі запобіжний захід - тримання під вартою до 27 лютого з можливістю внесення 349 мільйонів гривень застави.

арешт пожежа бізнес суд

Знак гривні
Знак гривні