Влучає в монету. У Британії вперше успішно випробували високоточну лазерну зброю

Уряд Великої Британії заявив про перше успішне випробування лазерної технології проти повітряних цілей. Там назвали це "вдосконаленим військовим лазером майбутнього".

Фото: gov.uk
Фото: gov.uk

Про це повідомляє британський уряд.

Зазначається, що система лазерної зброї спрямованої енергії (LDEW) DragonFire вперше у Великій Британії здійснила потужний постріл з лазерної зброї по повітряних цілях на полігоні у Шотландії. 

Дальність дії DragonFire засекречена, але це зброя прямої видимості і може уражати будь-яку видиму ціль, стверджують британці.

DragonFire використовує британську технологію, що дозволяє використовувати лазер високої потужності на великих відстанях. У британському уряді додали, що лазерна зброя "може похвалитися точковою точністю", еквівалентною влученню в монету номіналом 1 фунт стерлінгів з відстані кілометра.

"Зброя зі спрямованою лазерною енергією може вражати цілі зі швидкістю світла і використовувати інтенсивний промінь світла для того, щоб прорізати ціль наскрізь, що призводить до руйнування конструкції або до більш вражаючих результатів, якщо боєголовка влучає в ціль.

Його використання протягом 10 секунд за вартістю еквівалентне використанню звичайного обігрівача протягом години. Тому він має потенціал стати довгостроковою дешевою альтернативою певним завданням, які нині виконують ракети. Вартість експлуатації лазера зазвичай не перевищує 10 фунтів стерлінгів за постріл", — йдеться у повідомленні.

"Цей тип передового озброєння має потенціал революціонізувати поле бою, зменшуючи залежність від дорогих боєприпасів, а також знижуючи ризик супутніх втрат", — заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Британську програму DragonFire очолює Лабораторія оборонної науки й технологій (Dstl) від імені Міністерства оборони Великої Британії, яка співпрацює зі своїми промисловими партнерами – компаніями MBDA, Leonardo і QinetiQ.

Система озброєння DragonFire є результатом спільних інвестицій Міністерства оборони Британії та промисловості у розмірі 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Як армія, так і Королівський флот розглядають можливість використання цієї технології як частини своїх майбутніх засобів протиповітряної оборони.

ППО лазер випробовування британія зброя

Знак гривні
Знак гривні