Які фільми стали переможцями кінопремії "Золотий глобус" (ДОБІРКА)

У ніч на 8 січня у Лос-Анджелесі (США) пройшла 81-а церемонія нагородження премією "Золотий глобус". Це нагорода, яку щороку вручає Голлівудська асоціація кінокритиків.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Головну відзнаку здобув фільм «Оппенгеймер», йдеться на сайті премії.

Цьогоріч на "Золотому глобусі" не вручали дві почесні нагороди – премію Сесіла ДеМілля та премію Керол Бернетт. Натомість додали дві нові категорії: нагорода за найкращі касові досягнення (фільм-переможець – "Барбі") і спеціальна відзнака за найкращий стендап (Рікі Джервейс).

Переможці "Золотого глобусу"

Найкращий драматичний фільм — «Оппенгеймер». Стрічка також здобула відзнаки у таких категоріях: найкращий режисер (Крістофер Нолан), найкраща чоловіча роль (Кілліан Мерфі), найкраща чоловіча роль другого плану (Роберт Дауні-молодший), найкраща оригінальна музика (Людвіг Ґоранссон).

Найкращий комедійний фільм або мюзикл — «Бідолашні». Стрічка також перемогла у категорії "найкраща жіноча роль у комедії або мюзиклі", журі відзначило роботу акторки Емми Стоун.

Найкращий фільм іноземною мовою — «Анатомія падіння». Також стрічка здобула нагороду за найкращий сценарій (Жюстін Тріє, Артур Харарі).

Найкращий анімаційний фільм — "Хлопець та чапля"

Найкраща жіноча роль у драматичному фільмі — Лілі Гладстоун, "Вбивці квіткової повні".

Найкращий актор у комедійному фільмі або мюзиклі — Пол Джаматті, «Залишені». Стрічка також здобула відзнаку у номінації "найкраща актриса другого плану", нею стала Да'Він Джой Рендольф.

Найкращий драматичний серіал — "Спадкоємці". Також він здобув такі відзнаки: найкраща чоловіча (Кіран Калкін) і жіноча (Сара Снук) роль у драматичному серіалі.

Найкращий серіал у жанрі мюзикл або комедія — "Ведмідь". Також він здобув такі відзнаки: найкраща чоловіча (Джеремі Аллен Вайт) і жіноча (Айо Едебірі) роль у телевізійному серіалі у жанрі мюзикл або комедія.

Найкращий мінісеріал, антологія або фільм для телебачення — "Сварка". Також він здобув такі відзнаки: найкраща чоловіча (Стівен Йон) і жіноча (Алі Вонг) роль у мінісеріалі.

Найкраща пісня — “What Was I Made For?” Біллі Айліш («Барбі»).

премія фільми кіно культура

Знак гривні
Знак гривні