В Італії запланували захід про "розквіт" Маріуполя під російською окупацією (ОНОВЛЕНО)

В італійському місті Модена планують провести пропагандистський захід про те, як Маріуполь нібито переживає "швидкий процес відновлення" після того, як його окупувала РФ.

Маріуполь після російського повномасштабного вторгнення. Фото: Андрющенко Time
Маріуполь після російського повномасштабного вторгнення. Фото: Андрющенко Time

Відповідний анонс у Facebook опублікували організатори, повідомляє ЄП.

Анонс заходу містить звичні кремлівські пропагандистські тези про нібито "народне повстання" на Донбасі, за яке видавали дії російських диверсантів під час захоплення влади в регіоні у 2014 році, та про "швидкий процес відновлення" міста, що зазнало масштабних руйнувань під час його окупації регулярними військами РФ навесні 2022 року.

У соцмережах та у групах українців Італії вже лунають заклики діяти, щоби не допустити проведення такої виставки.

Читайте також: Ріки російської готівки затопили Італію. Це привернуло увагу розвідки

Виставку-конференцію організовує культурна асоціація "Росія Емілія-Романья" 20 січня о 15:00 за місцевим часом в Громадській залі на Віа Вітербо 80, де обіцяє "представити громадськості результати роботи нової міської адміністрації" після окупації Маріуполя.

Спікерами заходу будуть президент асоціації Лука Россі, генеральний консул РФ Дмитрій Штодін, італійський представник міжнародного руху русофілів Елізео Бертоласі та "незалежний журналіст" Андреа Лучіді.

Про те, хто підтримує Росію в Європі, читайте у нашому масштабному дата-проєкті: БАКТЕРІЇ “РУССКОГО МІРА”. ВЕРСІЯ 2.0: оновлені й доповнені

У Міністерстві закордонних справ України назвали провокацією запланований в італійському місті Модена пропагандистський захід.

"Виставка в Модені про "розквіт" Маріуполя під російською окупацією — провокація", — зазначив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

За його словами, МЗС України вже доручило українському посольству в Римі підготувати офіційне звернення.

"На офіційному рівні Італія рішуче підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. І ми очікуємо, що на цей пропагандистський захід буде відповідна реакція", — зауважив Ніколенко.

Оновлено 9.01 о 16:00

Олег Ніколенко повідомив, що на звернення української сторони мерія італійського міста Модена відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки про окупований Маріуполь.

корисні ідіоти вплив РФ у ЄС російська пропаганда італія

Знак гривні
Знак гривні