"Зуби дракона" та мінні поля. Як ЗСУ укріплюють північний кордон (ФОТО, ВІДЕО)

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв повідомив, що найбільш небезпечні напрямки фронту на півночі укріплюють додатковими оборонними спорудами.

Фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ
Фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ

Лише за минулий тиждень встановлено кілька десятків протитанкових мінних полів та загороджень. Вздовж державного кордону вирито близько 5 тис. метрів траншей та 3,5 тис. метрів протитанкових ровів.

Обладнано кілька десятків вогневих позицій для особового складу, укриттів і перекритих щілин, а також вогневих позицій для техніки.

Як зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв, зараз на чернігівському напрямку наступальних спроможностей у ворога немає, але надалі все може змінитися.

"Ми готуємось до спротиву і разом із Чернігівською обласною військовою адміністрацією вживаємо заходів щодо підсилення нашої оборони. Якщо загроза зростатиме, на підготовлені рубежі прибудуть додаткові сили, і ми будемо готові адекватно реагувати на будь-який розвиток ситуації", – наголосив він.

Фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ
Фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ

За словами командувача, якщо першу смугу оборони облаштовують виключно військові, які її займають, то друга смуга оборони – це зона відповідальності ЧОВА.

Її управління капітального будівництва є замовником будівництва фортифікаційних споруд на території Чернігівської області. На це з Резервного фонду були виділені відповідні кошти.

Як повідомив начальник управління капітального будівництва ВЦА Ярослав Слісаренко, сьогодні на Чернігівщині роботи ведуться на всіх об’єктах одночасно. Це – риття траншей, монтаж залізобетонних конструкцій, гідроізоляція бліндажів та інше.

Фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ
Фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ

"За кожним об’єктом закріплені військові інженери, які надають рекомендації та пояснення до робіт, бо чимало з них є новими для цивільних будівельників, котрі у мирному житті будували переважно житло та соціальні об’єкти", – розповів Ярослав Слісаренко.

В подальшому тут будуть обладнані мінні поля.

"Темп робіт на об’єктах повністю відповідає затвердженому плану. Але й надалі ми не зупинятимемось. У Північній операційній зоні буде продовжена робота щодо розвитку системи оборонних рубежів та позицій. Також буде підвищена щільність мінно-вибухових загороджень", – сказав Наєв.

мінні поля оборона північ України чернігівщина

Знак гривні
Знак гривні