Як працівники ТЦК провели рейд в оздоровчому комплексі на Закарпатті (ВІДЕО)

Комплекс «Термальні води Косино» оприлюднив відео щодо подій, які відбулись 7 грудня на його території й оприлюднив заяву.

Скриншот з відео
Скриншот з відео

Зазначається, що того дня "декілька десятків невідомих осіб у балаклавах та у військовій формі з автоматами без жодних документів увірвались на приватну територію і вигнали на вулицю із саун і процедурних кабінетів всіх відвідувачів, у тому числі дітей, жінок та людей похилого віку".

"У відповідь на прохання директора комплексу пред’явити посвідчення та відповідні документи до нього було застосовано фізичну силу.

Організовував цю акцію та був особисто присутній очільник Закарпатського ОТЦК Савчук Андрій та очільник Ужгородського РТЦК Тищук Ігор, який наніс тілесні ушкодження адвокату комплексу, і відібрав мобільний телефон коли він здійснював відеофіксацію цього беззаконня", – йдеться у заяві комплексу.

Там також стверджують, що ці події відбувались за мовчазної згоди 3-х екіпажів у складі 10 поліціянтів під керівництвом заступника начальника відділу превенції поліції міста Ужгорода – Олександра Остапенка.

У «Термальних водах Косино» запевняють, що під час рейду на території комплексу "було не більше 20% чоловіків, а всі інші це були люди похилого віку, діти та жінки" і що так званим мажорам не вручили жодних повісток, оскільки їх та не було.

"При цьому, без жодних пояснень та без вручення повісток, озброєні люди у балаклавах спакували у свій автобус двох працівників Комплексу та вивезли їх у невідомому напрямку.

Як відомо з джерел ЗМІ, днями аналогічні безпрецедентні акції від ТЦК прокотились найбільшими районами Закарпатської області. Зокрема з рейдами навідались в санаторії та спортивні заклади Ужгородського, Хустського, Мукачівського, Свалявського та Берегівського районів.

За фактами вищевказаних діянь відповідні заяви та докази було скеровано в поліцію, СБУ, ДБР та зареєстровано кримінальні провадження в Єдиному державному реєстрі кримінальних правопорушень за статтями перевищення службових повноважень, нанесення тілесних ушкоджень та викрадення людей", – йдеться у заяві.

Як пише Закарпаття онлайн, власником оздоровчо-рекреаційного комплексу "Термальні води Косина" є депутат Закарпатської обласної ради VІIІ скликання від політичної партії "Слуга народу" Олексій Іванчо, якому, зокрема, днями серед інших дякував за підтримку голова Закарпатської ОВА і очільник Закарпатської обласної організації політичної партії "Слуга народу" Віктор Микита.

"Тому багато хто на Закарпатті сумнівається в дієвості цих заходів, хоча в суспільстві сформувався недвозначний запит на мобілізацію до лав ЗСУ мажорних і здорових "ухилянтів", що сповна насолоджуються життям в зазначених закладах.

Комплекс "Термальні води Косина" називався читачами місцевих сайтів і користувачами закарпатського сегмента соціальних мереж одним із найбільших прихистків "мажорних"  і недоторканних "ухилянтів" з різних регіонів України нарівні з готельно-ресторанним комплексом "Золота Гора" під Ужгородом, санаторієм "Деренівська Купіль" в с.Нижнє Солотвино, курортом "Воєводино" в с.Тур'я Пасіка Ужгородського району та іншими готелями, санаторіями та базами відпочинку", – зазначає видання.

У Закарпатському ОТЦК уже відреагували на резонанс, який викликали відео з роздачею повісток у спортзалах та відпочинкових комплексах. У центрі комплектування повідомили, що вручають повістки у законний спосіб, а чоловіки призовного віку, які займаються у спортивних залах або розважаються у відпочинкових комплексах, не є привілейованими.

"Принагідно наголошуємо, що вручення повістки не означає, що призовника одразу забирають на війну. Ні! Спочатку уточнюються дані, призовник проходить медичний огляд і вже тільки після цього, якщо людина придатна до служби, видається мобілізаційне розпорядження. Відтак призовник їде вчитися.

Також повідомляємо про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання у видачі повісток! Так, відповідно до частини 1 статті 114 Кримінального кодексу «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період» тягне за собою позбавлення волі на термін від 5 до 8 років", – йдеться у повідомленні.

закарпаття скандал відео мобілізація

Знак гривні
Знак гривні