ЗСУ випробовують на передовій роботизовану платформу AGEMA (ФОТО)

Компанія "Українська бронетехніка" передала Збройним силам України для випробування на передовій роботизовану платформу AGEMA.

Фото: Defense Express
Фото: Defense Express

Про це заявив в.о. головного конструктора компанії "Українська бронетехніка" Богдан Петрів, повідомляє Defense Express.

Розробником цієї платформи є компанія Milanion з Об’єднаних Арабських Еміратів, а постачальником "Українська бронетехніка", яка вносить у ці платформи свої доопрацювання.

Загальна мета військових випробувань – перевірити, як AGEMA може працювати за різних умов на фронті. Потім "Українська бронетехніка" ухвалюватиме рішення, чи цю платформу можна доопрацювати на потужностях в України, чи просити виробника, щоб вони провели ці доопрацювання.

Як каже Петрів, на платформі AGEMA є можливість встановлення різних видів озброєння, але наші військові випробовують цю платформу поки що без зброї.

Роботизована система AGEMA має амфібійні можливості, її система управління відпрацьована також, говорить в.о. генерального конструктора "Української бронетехніки".

Фото: Defense Express
Фото: Defense Express

Маса платформи AGEMA становить 602 кілограми, силова установка – двигун внутрішнього згоряння на 40 кінських сил.

Ця платформа може брати до 622 кілограмів навантаження при русі на суші, до 330 кілограмів при русі на воді, або ж буксирувати вантаж до 544 кілограмів. Швидкість руху на суші становить при цьому до 29 км/год, на воді – до 5 км/год.

AGEMA 8x8 розрахована на виконання різного роду місій: логістична підтримка, ведення розвідки, евакуація поранених з поля бою, запуск своїх БПЛА або ж боротьба з ворожими дронами, забезпечення стільникового зв’язку, виконання інших гуманітарних функцій.

війна технології зброя ЗСУ роботизовані системи випробовування

Знак гривні
Знак гривні