У Дубліні спалахнули "безпрецедентні" заворушення після ножового нападу на дітей (ФОТО, ВІДЕО)

Напад чоловіка з ножем на п'ятьох людей у Дубліні, унаслідок якого троє дітей дістали поранення, спричинив масові заворушення в центрі міста, повідомляє Reuters.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Через заворушення рух громадського транспорту призупинили. Пацієнтам порадили не їхати до найближчого пологового будинку без крайньої потреби після зіткнень між спецпризначенцями та антиіммігрантськими протестувальниками, які прибули на місце нападу біля головної магістралі вулиці О'Коннел.

Радикально налаштовані мітингарі спалили вщент двоповерховий автобус перед пам'ятником Деніелу О'Коннелу, а в сусідньому готелі "Холідей Інн" і ресторані "МакДональдз" розбили вікна. Також під час протестів розграбували магазин Footlocker і спалили поліційну машину.

"Це ганебні сцени. Ми маємо справу з абсолютно божевільним, хуліганським угрупуванням, керованим ультраправою ідеологією, яке вдається до серйозного насильства", – заявив журналістам комісар поліції Дрю Харріс після того, як на відновлення громадського порядку було направлено 400 офіцерів.

Такі заворушення майже безпрецедентні в Дубліні. Тут немає ультраправих партій чи політиків, обраних до парламенту, але невеликі антиіммігрантські протести почастішали за останній рік. Уряд переглядає заходи безпеки навколо парламенту після того, як під час нещодавнього протесту депутати опинилися в пастці.

Гарріс заявив, що всі сценарії розслідування нападу залишаються відкритими. Це суперечить словам старшого офіцера, який раніше заявив журналістам, що поліція не пов'язує інцидент з тероризмом.

"Я не збираюся робити подальших припущень щодо терористичного мотиву. Поки ми не будемо впевнені, що це за мотив, ми маємо залишатися відкритими щодо того, чому це сталося", – сказав він.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

П'ятирічна дівчинка отримувала невідкладну допомогу після отримання серйозних ножових поранень. Нападника – чоловіка віком близько 40 років, який також перебуває на лікуванні через серйозні травми, – заарештувала поліція. Правоохоронці заявили, що не розшукують інших підозрюваних. Поліція не коментує національність затриманого чоловіка.

Правоохоронці повідомили, що близько 13:30 23 листопада чоловік напав на кількох людей на площі Парнелл в Дубліні. Троє маленьких дітей, а також чоловік і жінка були доставлені до лікарні.

"Є група людей, головорізів, злочинців, які використовують цей жахливий напад, щоб посіяти розбрат, – заявила журналістам міністр юстиції Хелен МакЕнті. – Поліція використовує всі можливі сили для відновлення порядку. З цим не можна миритися".

заворушення міграція поліція ірландія

Знак гривні
Знак гривні