Доцент університету коригував ракетні удари по Харкову. Агента воєнної розвідки РФ затримали (ФОТО)

Контррозвідка Служби безпеки викрила у Харкові ще одного агента головного управління генштабу збройних сил Росії (відомого як ГРУ). Він коригував ракетно-артилерійські удари РФ по військовій та критичній інфраструктурі обласного центру.

Як повідомили у СБУ, зловмисником виявився 49-річний доцент одного з харківських університетів. Його російська воєнна розвідка дистанційно завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

Серед основних завдань ворожого агента була фіксація наслідків ракетних та артилерійських ударів по одному з оборонних підприємств Харківщини, яке багато разів піддавалося обстрілам з боку російсько-окупаційних військ.

Також зловмисник відстежував маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та локації логістичних складів, у тому числі з боєприпасами та амуніцією українських воїнів.

Ще одним його завданням було відстеження діяльності іноземних волонтерських організацій на території Харкова.

Співробітники СБУ викрили агента воєнної розвідки РФ і затримали його у власному помешканні в обласному центрі.

За матеріалами слідства, він передавав розвіддані до російського ГРУ через месенджер у вигляді текстових повідомлень та позначок на електронних картах.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку із доказами співпраці з агресором.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

коригування вогню агенти рф державна зрада харків

Знак гривні
Знак гривні