Нацгвардійці на Запоріжжі взяли в полон росіян: що розповідають окупанти

Бійці військової частини 3017 Національної гвардії України на Запорізькому напрямку поповнили обмінний фонд чотирма військовослужбовцями РФ.

Один із полонених. Фото: НГУ
Один із полонених. Фото: НГУ

Такий результат однієї зі спроб противника відновити втрачені позиції на Запорізькому напрямку, повідомили у Нацгвардії.

Вилучені документи свідчать, що троє загарбників – зі 136-ї окремої мотострілецької бригади РФ, та ще один – з 1430-го мотострілецького полку територіальних військ Російської Федерації. Двоє з них — контрактники.

У НГУ зазначають, що полонені говорили завченими фразами, мовляв, прибули в Україну, нібито захищати мирне населення від «нацистів» та звільняти «свої» землі.

Водночас окупанти намагалися переконати українських захисників, що вони служать менше, ніж рік, і за цей час не отримали належної бойової підготовки та не воювали, що підрозділи морально розкладаються та не мають мотивації виконувати штурмові дії.

Один з полонених розповів, що вже відмовлявся від участі у бойових діях, після чого був відправлений на «яму», і що на фронт повернувся через страх тюремного ув’язнення.

За словами затриманих, росіян мобілізують, погрожуючи кримінальною відповідальністю за відмову від участі у так званій «спецоперації» строком від 8 до 15 років позбавлення волі, натомість обіцяють перспективу швидкого збагачення та соціальні гарантії.

рашизм путінізм полонені окупанти нацгвардія запоріжжя російська пропаганда

Знак гривні
Знак гривні