Загибель помічника Залужного: спецпрокуратура розпочала розслідування (ФОТО)

Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

За даними слідства, 06.11.2023 загиблий святкував свій день народження. Він повернувся додому з подарунками від колег, серед яких був подарунковий ящик, у якому серед іншого знаходилось 6 гранат західного зразка з маркуванням Д5.

"Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух.

39-річний майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина ушпиталено с тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження", – йдеться у повідомленні.

У спецпрокуратурі також розповіли, що на місці події правоохоронці вилучили ще 5 подібних гранат.

"Під час проведення невідкладного обшуку у колеги військовослужбовця, який зробив цей небезпечний «подарунок», вилучено 2 аналогічних боєприпаси.

На даний час встановлюються причини та обставини події, тривають допити очевидців та свідків, готується проведення комплексу експертиз", – повідомили у спецпрокуратурі.

Кримінальне провадження відкрито за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 263 КК України.

Раніше повідомлялося, що майор Геннадій Частяков загинув унаслідок спрацювання вибухового пристрою. Цю інформацію підтвердив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За інформацією Національної поліції України, трагедія сталася у житловому комплексі в с. Чайки на Київщині. Як заявила речниця МВС Мар’яна Рева в ефірі "Радіо Свобода", чоловік, який подарував гранати загиблому помічнику головнокомандувача ЗСУ, розповів слідству, що попереджав про справжність гранат.

За словами Реви, слідчі провели першочергові невідкладні слідчі дії й надалі в процесуальному порядку буде визначений статус цієї людини. Водночас, наголошує речниця МВС, факти говорять про те, що коли Частяков тримав гранату в руках, ймовірно, не вірив, що вона бойова.

залужний гранати поліція розслідування

Знак гривні
Знак гривні