Слідча поліції ділилася з коханцем паролями для їзди у комендантську годину. Згодом його затримали за крадіжки авто

Поліцейська надала своєму партнеру паролі для пересування під час комендантської години, але згодом його затримали за викрадення автомобілів. Подробиці абсурдної справи описує sud.ua.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Дарницький районний суд міста Києва розглянув протокол про адміністративне правопорушення, складений у вересні щодо старшої слідчої Дарницького управління столичної поліції Альбіни А. Йдеться про незаконне використання інформації, що стала відома особі у зв’язку з виконанням службових повноважень.

Як зазначено у матеріалах справи, у грудні 2022 року Альбіна А. неодноразово пересилала по WhatsApp близькому знайомому, з яким вона перебуває в особистих стосунках, інформацію про актуальні паролі. Це дозволяло чоловіку безперешкодно переміщуватися через стаціонарні блокпости під час дії комендантської години у Києві та в Київській області.

Нюанс полягав ще в тому, що через деякий час, у січні 2023 року, знайомого Альбіни А. затримали столичні поліцейські за скоєння серії незаконних заволодінь транспортними засобами.

Під час обшуків у підозрюваного вилучили мобільний телефон, в якому збереглися повідомлення в месенджері WhatsApp з відповідною інформацією про паролі, що діяли в Києві та в області під час дії комендантської години у грудні 2022-го.

Як також було з’ясовано під час розслідування, службову інформацію про актуальні паролі Альбіна А. отримувала з закритої групи у телеграмі, яку неофіційно створили та використовували співробітники Дарницького управління поліції, що заступали на добове чергування.

Втім, слідча поліції свою провину в суді заперечувала, зазначивши, що у вказані дати у грудні 2022-го вона не перебувала на чергуванні й взагалі не мала інформації про актуальні паролі у вказані дні.

Однак її доводи були спростовані даними обліку робочого часу співробітників Дарницького управління поліції та інформацією з телефону затриманого знайомого.  

Відтак, 13 жовтня 2023 року Альбіна А. була визнана винною у розголошенні та використанні у власних інтересах службової інформації, яка є різновидом інформації з обмеженим доступом.

Згідно з рішенням суду, слідча отримала стягнення у виді штрафу у розмірі 1 700 гривень.

У жовтні до відповідальності також був притягнутий патрульний поліцейський, який під час дії комендантської години вирішив надавати послуги таксі.

київ комендантська година поліція суд

Знак гривні
Знак гривні